Gemeente Zijpe



2009-03-23 Openbare ruimte is geen stalling LOGO gemeente Zijpe.jpg

Deze week start de gemeente Zijpe in Petten-West een handhavingtraject om langdurig geparkeerde en/of gestalde voer- en vaartuigen te verwijderen. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening, is het niet toegestaan voer- en vaartuigen langdurig op de openbare weg, parkeerplaatsen of in het openbaar groen te plaatsen of te parkeren.

Verwijderen van de voer- of vaartuigen

Wij stellen de eigenaren van de voer- of vaartuigen in de gelegenheid om zelf het voer- of vaartuig te verwijderen. Wanneer zij de voer- of vaartuigen niet zelf verwijderen, doen wij dit. Wij slaan ze op, op de gemeentewerf. Indien een eigenaar zich bij de gemeentewerf meldt om zijn voer- of vaartuig op te halen, zullen eerst de kosten van het ophalen en opslaan moeten worden voldaan. Indien de eigenaar van een voer- of vaartuig onbekend is, zullen op het voer- of vaartuig brieven worden opgeplakt om het handhavingtraject te starten (later worden dit eventueel besluiten om het voer- of vaartuig in kwestie te verwijderen).

Containers huren

Tot slot wijzen wij u op de mogelijkheid om containers te huren op het terrein van de firma Leeuwenkamp aan de Zuiderhazedwarsdijk (zuidkant). Deze containers kunnen worden gebruikt worden voor de opslag van boten (met trailer), tractors etc. Belangstellenden kunnen via petten@euronet.nl contact opnemen met de heer H. Leeuwenkamp.

Algemene Plaatselijke Verordening: Een gemeentelijke verordening die bepalingen bevat om de openbare ruimte van een gemeente netjes te houden.

diverse voertuigen geparkeerde voertuigen in het openbaar groen te Petten gestald vaartuig op de openbare weg te Petten