Gemeente IJsselstein


MADD in IJsselstein

Datum: maandag 23 maart 2009

Staatsecretaris Jet Bussemaker deed de landelijke aftrap van MADD in IJsselstein.
Het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving Tijdens MADD staat vrijwilligerswerk centraal. Duizenden Nederlanders tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en steken dan de handen uit de mouwen bij allerlei vrijwilligersactiviteiten in het hele land. Het doel van MADD is te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk voor de samenleving is én om nieuwe vrijwilligers te werven. Landelijke aftrap MADD in IJsselstein
Om 08.00 uur zaten de bewoners van Ewoud Gasthuis aan een gezamenlijk ontbijt toen staatssecretaris Jet Bussemaker op bezoek kwam. Zij kwam de bewoners samen met burgemeester Van den Brink en Sander de Heer, van het radioprogramma "de Heer ontwaakt" ophalen voor een wandeling door de stad én om natuurlijk even lekker te winkelen.

Veel vrijwilligers actief
Een overzicht van MADD IJsselstein
Ewoud Gasthuis
Bewoners Ewoud gasthuis lunchen met vrijwilligers van de Rabobank. Om 13.00 uur vertrok een aantal bewoners naar Dierentuin Amersfoort en naar Maarssen voor een boottocht over de Lek. Voor de bewoners die thuis bleven waren er in de middag spelletjes georganiseerd en een Wii computer geïnstalleerd. Rond 17.00 uur was ieder weer terug en was er tijd voor een hapje en een borrel.

ANBO
Tien leden van de ANBO gingen samen met twee begeleiders pannenkoeken eten in de Roozenboom op de IJsseldijk .
Boka
De Bewonersgroep Schakelflats organiseerde een feestmaaltijd en avond. Zij verzorgde de maaltijd en een hapje en drankje. In de avond kwam het meezingkoor optreden
Winkelen
Gemeenteraadsleden en wethouders gingen winkelen met eenzame ouderen en rolstoelers.
Sportdag gehandicapten
Om 11.00 uur startte in het Cals College IJsselsteijn een sportdag voor gehandicapten. Geheel verzorgd door Sportservice Midden Nederland. Mevrouw Erica Terpstra verrichte de opening. Stadsmuseum
D66 heeft de tuin rond de kasteeltoren schoongemaakt en opgeknapt. En een aantal mensen ging in het museum aan het werk. In totaal een groep van 14 mensen.

Isselwaerde
Van 10.00 tot 12.00 uur koffieochtend voor bewoners Isselwaerde en buurtbewoners zoals eerdere jaren verzorgd door bewonersgroep Kasteelkwartier. Tijdens deze ochtend een optreden van zang en dansgroep Akkoord. Een advocaatje met slagroom werd verzorgd door CDA fractie.
Logeerhuis de Bever
Om 10.15 uur vertrokken de logees van het logeerhuis samen met vrijwilligers van de Rabobank Lopickerwaerd naar het Dolfinarium in Harderwijk voor een gezellige dag.

Hospice
In het kader van de Madd maakte architect Walter van Meijl de plannen voor het vernieuwde Hospice in zorgcentrum Mariënstein bekend. Dit werd bijgewoond door de leiding van Axion Continu en burgemeester Van den Brink.
Jongerenactiviteit
Vanaf 14.00 uur kwamen zo'n 19 jongeren van diverse jeugdgroepen begeleid door de jongerenwerkers Stella de Bie en Erica v Trier bijeen in het Ewoud-Gasthuis om voor bewoners van de aanleunwoningen kleine klusjes te verrichten. Dit kon gaan om planten verpotten, boodschappen doen of samen met de oudere een spelletje doen. Misschien iets op hangen.
Maaltijd voor ouderen
Van 18.00 tot 20.30 uur was er in dienstencentrum de Oase een gratis maaltijd voor zelfstandig wonende ouderen. De kok van Mariënstein, Jan Brouwer kookte en de Lyonsclub serveerde. De avond werd muzikaal omlijst door een optreden van smartlappenkoor de Tissues. Pannenkoekenexpres
Op zondagmiddag kwam de pannenkoekenexpres langs in zorgcentrum Mariënstein. Vanaf 15.00 uur waren de bewoners welkom in de grote zaal voor een Hollandse middag.

Activiteiten die al hebben plaatsgevonden:

· De afgelopen zes weken zijn bewoners van de Boka in staat gesteld om naar de kapper te gaan. Kapper Jon Karelse heeft al deze mensen ontvangen in de salon.

· Twee bewoners uit de Boka zijn eind februari bij de dressingshop een nieuwe out-fit mogen uitzoeken.

· Op 8 februari zijn is aantal mensen van het Ewoud ihkv de wensendag naar een creatiefbeurs geweest. Dit was een geslaagde dag.
· Op 3 maart hebben bewoners van Ewoud pannenkoeken gegeten in het Fulcotheater. Mede dank zij de medewerking van Ed Caris en zijn mensen was ook dit een geslaagde middag.

· Op 17 maart ging een bewoonster van Ewoud naar het Theater.
· OP 25 maart gaan drie dames van het Ewoud naar Kapper Marijke in Zenderpark voor een vip behandeling.