Gemeente Noordwijkerhout

23/3/2009 - Scheiding plastic afval groot succes Eind vorige maand heeft wethouder Marcel Vissers het startsein gegeven voor de gescheiden inzameling van plastic afval. De inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk blijken massaal hun plastic gescheiden van het overige afval aan te bieden. Het aanbod van plastic afval is zelfs zo overweldigend dat het legen van de special oranje bollen is verhoogt van een keer per week naar twee keer per week. Per direct worden de oranje afvalbollen elke dinsdag en vrijdag geleegd door De Meerlanden.

Extra oranje bollen
In eerste instantie waren er op acht locaties oranje afvalcontainers geplaatst. Om nog meer mensen in de gelegenheid te stellen hun plastic afval te scheiden, zijn er inmiddels drie locaties bijgekomen. Het plastic kan nu ingeleverd worden op de volgende locaties:
* De Brink

* Kerkstraat bij Clemenshof

* Pilarenlaan bij Puyckendam

* Groenewege

* Landbouwplein

* Parallelweg/ Robijnstaete

* Herenweg bij het bestaande brengpark

* Victoriberg/Irisstraat

* Van Iersellaan/Viaductweg

* Breeland, De Zilk

* Warmerdamstraat/ Zilkerduinweg, De Zilk

Oranje bollen tijdelijk
De gemeente heeft van inwoners de reactie ontvangen dat de oranje bollen geen aanwinst zijn voor het straatbeeld. Het gescheiden inzamelen van plastic is nieuw voor Noordwijkerhout. Om te wennen aan plastic afvalscheiding en voor de herkenbaarheid van de inzamelplaatsen is gekozen voor het plaatsen van de oranje bollen. De plaatsing van deze bovengrondse containers is van tijdelijke aard. In de toekomst wordt de gescheiden inzameling van plastic geëvalueerd en dan zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om ook het plastic te verzamelen in ondergrondse containers.