Politie Rotterdam Rijnmond


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING AUTO

VLAARDINGEN - De politie heeft zondagmiddag rond kwart voor twee op de Marconistraat zeven jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Vlaardingen en Rotterdam aangehouden voor vernieling. Een oplettende getuige zag de jongens ruiten van een geparkeerde auto vernielen op de Haringbuisweg en alarmeerde de politie. Hierop stelden politiemensen een onderzoek in en hielden het zevental in de omgeving aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* VROUW AANGEHOUDEN VANWEGE HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Een 35-jarige bewoner van een pand aan de 1e IJzerstraat is al geruime tijd slachtoffer van huiselijk geweld. Zondagavond om tien uur was het opnieuw raak. Zijn partner, 25 jaar oud, mishandelde hem, waarop zij door de politie werd aangehouden voor huiselijk geweld. Dat ging niet zonder slag of stoot omdat zij zich verzette, maar de vrouw is toch overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

HOOGVLIET - De politie heeft zondagmiddag rond kwart over twaalf een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin in een woning aan de Bahreinstraat. De Rotterdammer sloeg de 24-jarige vrouw uit Rotterdam meerdere malen. Zij liep hierbij letsel op aan haar oor. Tevens vernielde hij diverse goederen in de woning. Hierop vluchtte zij uit het pand en alarmeerde de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de verdachte aan in een auto op de Traviataweg. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE TREFT VUURWAPEN AAN IN FRANSE AUTO

ROTTERDAM - Nadat de politie zondagavond om ongeveer acht uur, een anonieme melding had gekregen dat er een auto met een Frans kenteken was gesignaleerd, waarvan de inzittenden een vuurwapen zouden hebben, stelde zij daar een onderzoek naar in. De auto werd op de A16 gesignaleerd en middels een BTGV procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) werden de inzittenden aangehouden. In de auto werd onder andere een vuurwapen aangetroffen, maar daarbuiten ook andere wapens, zoals een mes en een ploertendoder. De twee inzittenden, 34- en 36 jaar oud en afkomstig uit Valenciennes zijn overgebracht naar het politiebureau.


* TIJDENS HORECANACHT ALCOHOLCONTROLE UITGEVOERD

MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd tijdens de horecanacht van zaterdag op zondag in Maassluis. In totaal lieten agenten zaterdagavond en -nacht 171 bestuurders blazen. In 4 gevallen hadden de bestuurders teveel gedronken. Ze kregen een proces-verbaal uitgereikt.


* POLITIE HOUDT HELER VAN FIETS AAN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks half vier op de Mijnsherenlaan een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor heling van een fiets.
Naar aanleiding van een melding over een man die zich verdacht gedroeg bij geparkeerde auto's stelden politiemedewerkers een onderzoek in. Uit controle bleek hij in het bezit te zijn van een gestolen fiets. Hierop hielden politiemensen de heler op zijn 25e verjaardag aan. De fiets werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONTMANTELT KLEINE HENNEPKWEKERIJ

SCHIEDAM - De politie heeft zondagmiddag rond kwart over vijf in een bedrijfspand aan de Rotterdamsedijk een kleine hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding over een inbraak stelden politiemensen een
onderzoek in het pand in. Uit controle bleek dat een achterdeur geforceerd was. Tevens troffen agenten een hennepkwekerij aan. In totaal werden 26 hennepplanten in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA AUTO-INBRAAK.
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag, om ongeveer vier uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een auto aan de Dirkje Goedhartstraat. Toen de politie ter plaatse kwam namen twee mannen de benen en renden weg in de richting van de Jacques Duthilweg. De politie achtervolgde de mannen te voet en één van hen kon worden aangehouden. Hij was via een sloot in de achtertuin van een woning aan de Kralingseweg terecht gekomen waar hij door de politiemensen werd aangetroffen. Het ging om een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De tweede verdachte is ontkomen. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld. Bij de auto, waar was ingebroken, werd een navigatiesysteem aangetroffen die de daders 'opzij' hadden gelegd om later mee te nemen.
Kort daarvoor was er ook een inbraak gepleegd in een auto aan de Hendrik Sweijstraat. Ook daar werd een navigatiesysteem uit de auto gestolen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee inbraken.


* POLITIE HOUDT CONTROLE BIJ STRAATRACERIJ

ROTTERDAM - Het distripark Botlek aan de Shannonweg was zondagmiddag uitgekozen als locatie voor straatracerij. Tussen twee uur en half negen trof de politie daar verschillende (snelle) motorfietsen aan die aan een technische controle werden onderworpen. In totaal werd in vijf gevallen een proces-verbaal uitgeschreven voor het negeren van een inrijverbod en er heeft zodoende geen straatrace plaatsgevonden.