Politie Brabant-Noord

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

's-Hertogenbosch, 23-03-2009

Schijndel - Met de aanhouding van drie 19-jarige Bosschenaren, vrijdagavond op De Steeg, verwacht de politie een serie van woninginbraken in de regio Brabant Noord te hebben opgelost. De mannen werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Vliegveldweg en door snel handelen van de politie konden ze worden ingerekend. De gestolen kluis stond nog bij ze in de auto. Direct na deze aanhoudingen werd in de woningen van de verdachten huiszoeking gedaan. Daarbij nam de politie mobiele telefoons, sieraden, bivakmutsen en inbrekersgereedschap in beslag. De drie verdachten worden dinsdag voorgeleid voor de rechter commissaris die bepaalt of ze vast blijven zitten.

Onderzoek

Medio december 2008 kreeg de politie informatie over twee van deze drie mannen, dat ze zich veelvuldig zouden bezig houden met inbraken. De Bossche districtsrecherche startte een onderzoek. Er werden onder andere telefoons afgeluisterd. Gaandeweg bleek uit het onderzoek dat de mannen in aanmerking kwamen voor een aantal inbraken.

De inbrekers richtten zich vooral op de woningen van kleinere ondernemers in de veronderstelling daar een goede buit te kunnen halen. Ze namen vooral complete kluizen mee en maakten vermoedelijk enkele duizenden euro's aan contanten buit. Maar ook laptops en telefoons die voor het grijpen lagen werden gestolen.

Opbellen

Vaak belden ze op naar een adres en als de telefoon niet werd beantwoord pleegden ze een inbraak. Begin februari bleek echter bij een woning in Veghel toch iemand thuis te zijn, waardoor ze betrapt werden. Ze konden toen nog vluchten.

Ruim werkgebied

De mannen zijn mogelijk veranwoordelijk voor ruim vijftien inbraken in onder andere 's-Hertogenbosch, Uden, Veghel, Heeswijk-Dinther, Lith en Schijndel. De recherche is nog druk bezig met het onderzoek.