Gemeente Alkmaar


Nieuwe bestrating verfraait Luttik Oudorp

Alkmaar, 23 maart 2009

Het Luttik Oudorp is toe aan groot onderhoud. Daarom wordt momenteel de zuidzijde opnieuw bestraat. Dit heeft tot gevolg dat deze zijde van het Luttik Oudorp is afgesloten voor alle verkeer. De gemeente voert de werkzaamheden in fases uit. Half mei zijn deze afgerond.

De eerste fase is inmiddels van start gegaan; deze duurt tot en met 15 april. Het gaat hier om het gedeelte van de Sint Annastraat tot de Appelsteeg. Tijdens deze werkzaamheden is de Sint Annastraat opengesteld voor alle verkeer. Begin april is de renovatie van de Sint Annabrug voltooid.

Vanaf 15 april wordt het gedeelte van de Sint Annastraat tot de Bierkade opnieuw bestraat. Als alles volgens planning verloopt, is deze fase 15 mei afgerond. (Auto)verkeer kan gedurende de werkzaamheden aan het Luttik Oudorp gebruik maken van de Sint Annabrug en de Sint Annastraat. Ook na de werkzaamheden aan het Luttik Oudorp blijft de Sint Annabrug toegankelijk voor alle verkeer.

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele parkeerplaatsen minder beschikbaar langs het Luttik Oudorp. De noordzijde van het Luttik Oudorp (Mosterdsteeg-Bierkade) wordt volgend jaar verfraaid.

Werk in uitvoering
Het is helaas niet mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren zonder enige vorm van overlast. De gemeente doet er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje `Werk in uitvoering'.

23 maart 2009