Gemeente Maassluis

Bouw Buurtwachters in Burgemeesterswijk gestart

Op vrijdag 13 maart hebben wethouder Joop Luijendijk en René de Groot, bestuurder Maasdelta Groep de eerste paal geslagen van Project Buurtwachters in de Burgemeesterswijk. Buurtwachters, een van de eerste nieuwbouwprojecten van de tweede fase in de Burgemeesterswijk, voorziet in 80 eengezinswoningen, waarvan 40 koopwoningen en 40 sociale huurwoningen. De heiwerkzaamheden duren in totaal circa zes weken. De gehele bouwperiode zal ongeveer een jaar duren.

Met de bouw van de woningen komt Maasdelta Groep tegemoet aan de groeiende vraag voor betaalbare woonruimte voor starters op de koopmarkt. De koopwoningen bieden via de Koopgarantregeling een korting van 12% tot 34% op de koopprijs. Deze regeling biedt starters de kans om voor circa 174.000,- V.O.N. een eengezinswoning met tuin te kopen. De werkelijke waarde van de woningen verschilt per type. Hoeveel de koper straks bij verkoop van de woning aan winst overhoudt, is afhankelijk van het kortingspercentage dat bij de woning hoort.

Maasdelta Groep voorziet alle Buurtwachters-woningen van een duurzaam energiesysteem, het zogenaamde warmtepompsysteem. Door het gebruik van een warmtepomp die de grond als energiebron gebruikt, worden de woningen op een milieuvriendelijke manier zowel verwarmd als gekoeld. Door het ontwerp van de woningen en het groene binnenplein ontstaat de sfeer van een hofje. De poortwoningen, de zogenaamde 'buurtwachters', ontsluiten het hofje. De buitenhofwoningen liggen aan de rand van de hofjes, grenzend aan de groene laan die richting het park loopt.

In april wordt gestart met de verkoop van de 40 koopwoningen. Daarna volgt de verhuur van de 40 huurwoningen.

Belangstellenden voor de koopwoningen kunnen zich registreren via de website www.buurtwachters.nl.