Politie Hollands Midden

Gouda - Opgelet voor oplichters

Gouda, 23-03-2009 o De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als TNT medewerkers.

Zij bellen aan, hebben een niet of onvoldoende gefrankeerd pakje bij zich en vragen daarom een bedrag voor verzending. Omdat ze geen geld mogen aannemen moet er gepind worden. Vervolgens worden de gegevens van een bankpas geskimd en wordt er met de gegevens geld opgenomen van de rekeningen van gedupeerden. De politie adviseert in voorkomende gevallen direct 112 te bellen, een goede beschrijving van de persoon en/of voertuig waarmee hij is op te nemen en niet in te gaan op zijn mooie praatjes.

De politie doet deze waarschuwing omdat een bewoonster van de Vlietpolderstraat vrijdag 20 maart door dit soort praktijken gedupeerd is. Rond 14.00 uur belde een man aan met een pakje en mobiel pinapparaat. De man die gekleed was in een wit jasje met op een borstzak de letters TNT liep direct met de vrouw de woning in. Er moest 0,98 eurocent per pin betaald worden. Het pinnen lukte niet naar zeggen van de man omdat hij het apparaat had laten vallen. Hij nam daarom het pakje weer mee en zou zaterdag terugkomen. Dit deed hij niet maar de vrouw ontdekte wel dat er die nacht geld van haar bankrekening was gepind.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt mensen te bellen als zij de man aan de deur hebben gehad. Er kan contact worden opgenomen met de politie in Gouda via 0900-8844.