Politie Hollands Midden

Leiden - Geef zakkenrollers geen kans!

Leiden, 23-03-2009 o Dinsdag 24 maart 2009 omstreeks 10.30 uur wordt door de politie van Leiden-Zuid in samenwerking met project Leiden Buitengewoon Veilig tassen uitgedeeld bij winkelcentrum De Luifelbaan Leiden Zuid-West.

Met deze aktie hopen de politie en het project Leiden Buitengewoon Veilig van de gemeente Leiden het aantal slachtoffers van zakkenrollen terug te dringen.

Op de tassen is de tekst gedrukt: Geef zakkenrollers geen kans Met deze tekst wordt nogmaals aandacht gevraagd van de bezoekers van het winkelcentrum om alert te zijn op zakkenrollers.

De politie adviseert extra opmerkzaam te zijn op zakkenrollen. Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Let met name op in drukke situaties waar mensen vlak tegen u aan komen staan. Wees bedacht op afleidingsmanoeuvres; want terwijl u door iemand wordt aangesproken, rolt een ander mogelijk uw portemonnee. Leg uw portemonnee niet boven in de tas, maar stop hem het liefst in een met een rits afgesloten vak in uw tas en sluit bovendien de tas ook altijd goed af. Verlies de tas nooit uit het oog. Neem niet te veel cash geld mee en stop nooit een briefje met je pincode met de bijbehorende bankpas in je portemonnee. Draag een tas met sluiting bij voorkeur naar je lichaam toe. Wordt u onverhoopt toch slachtoffer van een zakkenroller doet u dan altijd aangifte bij de politie en blokkeer direct uw bankpasjes. Sla eventueel het telefoonnummer van uw bank om de pasjes te blokkeren in uw mobiele telefoon op.

Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller en geef zakkenrollers geen kans.