Gemeente Binnenmaas

Naturalisatie in Binnenmaas

Vandaag, op maandag 23 maart, is de heer Olugosi uit Mijnsheerenland genaturaliseerd in de gemeente Binnenmaas. De naturalisatie vond plaats in de kamer van de burgemeester in het gemeentehuis in Maasdam.

Burgemeester A.J. Borgdorff reikte de nieuwe Nederlander de officiële papieren uit voor het Nederlanderschap. Deze papieren zijn nodig voor het aanvragen van een paspoort

De heer Olugosi (33 jaar) is geboren in Nigeria. Hij woont nu samen met zijn vrouw en zoontje in Mijnsheerenland, maar binnenkort verhuizen ze naar Heinenoord.

Tijdens de bijeenkomst sprak burgemeester A.J. Borgdorff de aanwezigen toe, waarna de heer Olugosi namens het gemeentebestuur van Binnenmaas een typisch Nederlands presentje heeft ontvangen. Tijdens de bijeenkomst hebben de nieuwe Nederlanders hun .

Meer informatie

Vanaf 1 oktober 2006 is het bijwonen van de naturalisatiedag verplicht. Alleen zo kunnen 'nieuwe Nederlanders' vanaf dat moment aan de papieren voor het aanvragen van hun paspoort komen. Vanaf die datum mogen gemeenten per jaar zoveel ceremonies organiseren als zij willen; alleen die op 15 december blijft verplicht. Dat is namelijk de nationale naturalisatiedag.

Foto's van de naturalisatie

Burgemeester A.J. Borgdorff met de heer Ogulosi De heer Ogulosi met zijn vrouw en zoontje