Politie Zuid-Holland-Zuid

090323_Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-03-2009

MISHANDELING NA BELLETJE-TREKKEN
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht is op zondagavond 22 maart in de wijk Dubbeldam in Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een dertienjarige jongen uit Dordrecht aan zijn haren heeft getrokken een geduwd nadat deze had belletje-getrokken. De politie stelt een onderzoek in.

VALSE NAAM LEVERT PROBLEMEN OP
DORDRECHT - Het opgeven van een valse naam is niet alleen strafbaar, maar kan ook onbedoelde gevolgen hebben. Een 29-jarige automobilist uit Dordrecht werd op 22 maart op de Krispijnseweg bekeurd, nadat hij door rood had gereden. Ook bleek de auto waarin hij reed, niet verzekerd te zijn en had de man geen enkele vorm van identificatie bij zich. De man gaf daarop (naar later bleek) aan de agenten een valse naam op. De agenten vertrouwden het echter niet en stelden een uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de man in. Daaruit bleek dat de automobilist niet was wie hij zei en kwam zijn ware identiteit naar voren. De man had de naam van zijn 33-jarige broer opgegeven, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Deze broer werd namelijk door Justitie gezocht om DNA af te staan, waarop de man mee naar het bureau kon. De 33-jarige broer werd vervolgens gebeld met het verzoek of hij het paspoort van zijn bekeurde familielid wilde langsbrengen. Dat deed hij en van hem werd meteen DNA-materiaal afgenomen. Beide mannen zijn na respectievelijk het verhoor en de DNA-afname in vrijheid gesteld. Hoe de oudste broer reageerde op de poging van zijn jongere broer om hem twee bekeuringen in de maag te splitsen, is niet bekend.

VUILNIS IN BRAND
ZWIJNDRECHT Op maandag 23 maart is op de Vlaamsestraat in Zwijndrecht brand uitgebroken in een vuilniswagen met open laadbak. De bestuurder heeft het brandende vuil op straat gestort, waarna de brandweer het heeft geblust. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onbekend.

POLITIEKRANT BIJ INWONERS OP DE MAT
DORDRECHT Deze week valt bij alle inwoners van de politieregio Zuid-Holland-Zuid een politiekrant op de mat. Met deze krant wil de politie de inwoners informeren over het werk van de politie, wat de politie in 2008 heeft gedaan en waarop zij zich gaan richten in 2009. Het gaat tenslotte om de veiligheid van de inwoners van deze regio.

De onderwerpen in de krant zullen voor veel inwoners herkenbaar zijn, aangezien het gaat over hun eigen woonomgeving/regio. Verschillende onderwerpen worden in de krant belicht waaronder huiselijk geweld en georganiseerde hennepteelt. Ook geeft de politie preventietips over zakkenrollen en het voorkomen van woninginbraken. Wat gebeurt er nu als de politie een melding krijgt van een gewapende overval? Hierover wordt uitgebreid verteld door twee politieagenten die betrokken waren bij een geruchtmakende zaak op de Arkelse Onderweg in 2008. De politiekrant zal in deze vorm dit jaar eenmalig verschijnen. De politie laat onderzoeken hoe de krant gewaardeerd wordt en beslist op grond hiervan of en hoe de krant een vervolg krijgt.