ProRail

Persbericht

23-03-2009

Kraan in startblokken om ontspoorde trein af te voeren

ProRail heeft een driehonderd ton wegende bouwkraan in de startblokken staan om de ontspoorde goederentrein weer op het spoor te zetten. Zodra de KLPD, de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en de Inspectie Verkeer en Waterstaat het spoor âvrijgevenâ, start ProRail met het weghalen van de trein. Dit hersporen en verwijderen zal naar verwachting tussen de 6 en 8 uur gaan duren. De herstelwerkzaamheden kunnen zo snel mogelijk daarna beginnen.

De ontsporing heeft tot gevolg dat er over een lengte van 5 kilometer spoor is beschadigd. Het naastgelegen spoor blijkt ook beschadigd te zijn. Dat betekent dat op dit tweesporige traject helemaal geen treinen kunnen rijden. Het herstel van het spoor zal naar verwachting enige tijd gaan duren. Daarvoor is nu nog geen prognose te geven. Wel duidelijk is dat er vandaag geen treinen meer zullen rijden tussen Utrecht en Woerden. Â

Doorgaande reizigers tussen Amersfoort en Den Haag of Rotterdam wordt geadviseerd om via Schiphol te reizen. Reizigers tussen Roosendaal en Utrecht wordt geadviseerd via Den Bosch te rijden.