GVB


Vervanging deuren sneltrams bijna afgerond

23 maart 2009

deuren van lijn 51 Eind april verwacht GVB alle deuren van de sneltrams die op lijn 51 rijden te hebben vervangen. Op dat moment zullen alle 25 sneltrams van nieuwe deuren zijn voorzien. Dit project is gestart halverwege 2008, om het aantal storingen met deuren te verminderen.
Hiermee voldoet GVB aan de aanbeveling voortkomend uit een onderzoek uit 2008 door de Inspectie van Verkeer & Watersraat. Dit onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek in 2005. Dit laatste onderzoek gebeurde zowel bij RET als GVB, omdat dit de twee OV-bedrijven zijn in Nederland die met metro´s rijden.

In vergelijking met het onderzoek in 2005 laat de huidige inspectie zien dat de naleving van de kijkmomenten is verbeterd. Daarnaast laten de resultaten zien dat de deurbeveiliging in veel gevallen goed voldoet en in sommige gevallen nog niet helemaal juist werkt. Met name bij de sneltrams was er verbetering mogelijk. GVB was medio 2008 al gestart met de vervanging van alle deuren van de sneltrams. In het voorjaar van 2009 zullen al deze voertuigen zijn voorzien van nieuwe, technisch veiliger en minder storingsgevoelige deuren. Ook heeft GVB de kijkprocedure recent nogmaals bij alle metrobestuurders onder de aandacht gebracht.

Met deze reeds ingezette verbetermaatregelen zorgt GVB ervoor dat de veiligheid van het vertrekproces bij de metro verder verbetert.