Gigaracing

Giedo dik tevreden met eerste testdag Barcelona

Giedo van der Garde heeft een uitstekend gevoel overgehouden aan de eerste testdag in Barcelona. De iSport-coureur bereidt zich voor op het komende GP2 Main Series-seizoen en testte op de eerste dag de racesnelheid, door voornamelijk op oude banden rond het Circuit de Catalunya te rijden. De auto bleek snel en zeer constant, waardoor Giedo aan het einde van de dag met een grote glimlach uitstapte.

Gepubliceerd: Monday 23 March 2009

"Prima dagje", begon Giedo. "We hebben eigenlijk alleen maar oude banden getest en dat ging gewoon goed. De auto was bijzonder snel op het gebruikte rubber en dat geeft veel vertrouwen. Het betekent namelijk dat je racesnelheid in orde is. De auto was ook bijzonder constant, weinig verschil in rondetijden over een langere run. Het Circuit de Catalunya is een veel betere graadmeter voor de auto's dan dat van Paul Ricard, waar we twee weken geleden reden. Dat het hier zo goed gaat op oude banden is dus een prima voorteken."

"Aan het einde van de dag wilden we een run doen met nieuwe banden en halverwege de ronde was ik ook erg snel onderweg, natuurlijk flink wat sneller dan op oud rubber. Helaas spinde ik in de laatste sector, waardoor we die snelle tijd niet zien staan op de tijdenlijst. De auto had geen schade, dus er was niks aan de hand. Ook dat hoort bij testen, soms moet je de limiet van de auto even opzoeken. Morgen gaan we gewoon weer verder, ik heb er nu al weer zin in."