Stadsdeel Zeeburg


---

De handen uit de mouwen steken

23 maart 2009
Het Dagelijks Bestuur is op bezoek geweest bij de stichting Asri. Asri is actief in de Indische Buurt en staat voor vernieuwing.

Vooral Marokkaanse studenten zetten zich in hun vrije tijd in om kinderen van de straat te halen en hen kennis te laten maken met verschillende sporten, cultuur en sociale vaardigheden. Zij doen dit omdat zij dat gemist hebben in hun eigen jeugd en waardoor de aansluiting bij de samenleving wat moeilijker verliep.

Foto: sporten in sporthal Zeeburg

Iedere woensdagmiddag organiseren zij in de sporthal van Zeeburg activiteiten waar de kinderen kennis kunnen maken met sporten als tennis, hockey en badminton. Door deze kennismaking kunnen de kinderen later makkelijker lid worden van een sportvereniging. Gemiddeld komen er iedere woensdag 60 kinderen.

In het kader van de kennismaking met bijvoorbeeld cultuur maken kinderen foto's van gebouwen in de buurt om daar later met elkaar over te praten. 'Een uitstekend initiatief', vindt wethouder Papineau Salm, 'vooral omdat de studenten niet wachten op de overheid voor een oplossing, maar zelf de handen uit de mouwen steken.'
---