Pijnacker-Nootdorp


datum 20 maart 2009

Maandag 23 maart inhaalcampagne vaccinatie tegen baarmoederhalskanker in Pijnacker-Nootdorp

Maandag 23 maart kunnen meisjes uit Pijnacker-Nootdorp, geboren op of na 1 januari 1993 t/m 31 december 1996, zich gratis laten inenten tegen baarmoederhalskanker (HPV). Zij hebben hiervoor een oproep ontvangen van het ministerie van VWS. De inenting start om 14.00 uur in Sporthal de Viergang aan de Sportlaan 1A in Pijnacker.

Rijksvaccinatieprogramma
De minister van VWS heeft besloten dat vanaf september 2009 12-jarige meisjes via het Rijksvaccinatieprogramma worden gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker (HPV). Voorafgaand hieraan is een landelijke inhaalcampagne voor meisjes die zijn geboren op of na 1 januari 1993 t/m 31 december 1996. Op 3 maart is deze inhaalcampagne van start gegaan in de regio Haaglanden. De organisatie is in handen van de GGD/Den Haag en de GGD Zuid-Holland West.

Regionale oproep
In de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer hebben ongeveer 25.000 meisjes een oproep ontvangen om zich gratis te laten vaccineren. Een volledige inenting tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken. Het vaccinatieschema van de inhaalcampagne is verdeeld over de periode maart-september 2009.

Meer informatie of vragen?
De GGD/Den Haag en de GGD Zuid-Holland West hebben samen de website www.prikenbeschermdenhaag.nl ontwikkeld, waarop praktische informatie te vinden is over de inhaalcampagne in de regio. Ook is een regionaal callcenter ingericht. Dit is dagelijks bereikbaar van 7.00 tot 22.00 uur op telefoonnummer 070 311 52 70. Meer informatie over het beleid en de achtergronden van de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker staat op de landelijke website van het RIVM: www.prikenbescherm.nl.