Gemeente Werkendam
BR>

Gezocht: ideeën voor relatiegeschenk gemeente Werkendam

De gemeente Werkendam beschikt over een aantal relatiegeschenken, waarvan er één boven in de hiërarchie staat. Dit is een geschenk dat uitsluitend door de collegeleden van de gemeente wordt uitgegeven en alleen bij bijzondere gelegenheden...

Werkendam, 25 februari 2009

Hierbij kan worden gedacht aan Koninklijk bezoek, ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders, mensen die bijzondere verdiensten hebben verricht, echtparen in de gemeente die 60 jaar en langer zijn gehuwd et cetera. De voorraad van het huidige relatiegeschenk, een keramisch object van Mariëtte van der Ven, slinkt en daarom wil de gemeente een nieuw object laten vervaardigen. De Adviesraad voor het kunstbeleid van de gemeente Werkendam roept kunstenaars uit de gemeente Werkendam op om een voorstel voor dit nieuwe relatiegeschenk in te dienen.

Het voorstel hoeft nog niet in een tastbare vorm (zoals een maquette) te zijn uitgewerkt. De Adviesraad voor het Kunstbeleid denkt momenteel meer aan de fase van het idee, de achtergronden ervan en de vormgeving. Kunstenaars kunnen schriftelijk kenbaar maken welk idee ze zouden ontwikkelen voor een relatiegeschenk. Ook wordt gevraagd recente voorbeelden van ontworpen kunstobjecten bij te voegen. De voorwaarden waar het nieuwe geschenk aan moet voldoen zijn dat het hanteerbaar is, uniek, karakteristiek voor de gemeente Werkendam en passend bij de doelgroep. De definitieve opdracht omvat een oplage van 50 stuks voor een totaal bedrag van 10.000 Euro, te leveren over een periode van 2 jaar (25 in 2009 en 25 in 2010).

Graag ontvangt de Adviesraad voor het Kunstbeleid de inzendingen uiterlijk 23 maart a.s. Op 27 maart wordt een keuze gemaakt. Op basis daarvan, worden één of enkele kunstenaars uitgenodigd de voorstellen toe te lichten.

De voorstellen kunnen gestuurd worden naar:
De Adviesraad voor het Kunstbeleid
Postbus 16
4250 DA Werkendam