ABVAKABO FNV

Teken de petitie tegen de cao Gehandicaptenzorg!

Nieuwe cao Gehandicaptenzorg.
Niet in jouw voordeel.
Kom in actie!

Jouw cao... een serieuze zorg.

Tijd voor actie!

Werkgevers (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland - VGN) en vakbond CNV Publieke Zaak hebben een onderhandelingsakkoord gesloten voor een nieuwe cao. Maar deze nieuwe cao is niet in jouw voordeel. Wanneer we nu geen actie ondernemen, wordt deze cao op 23 maart 2009 definitief.

Reden voor vakbonden ABVAKABO FNV, FBZ en NU'91 om voor jou in de bres te springen. Wij willen de werkgevers onder druk zetten om dit akkoord open te breken en te zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden. Daar hebben wij jouw steun bij nodig, dus kom in actie en zorg voor jezelf!

Maar waar raakt deze cao jou dan persoonlijk?

* Loonsverhoging van slechts 2,57% in tegenstelling tot de eis van 3,5%.
De zorg is altijd kind van de rekening als het gaat om salarisverhogingen, zeker ten opzichte van andere branches. Een verhoging van 2,57% lijkt mooi, maar is niet reëel ten opzichte van onze eis.

* Persoonlijk budget leidt tot ongelijkheid en geeft werkgever invloed op de rechten van de werknemers.
Het persoonlijk budget lijkt je de mogelijkheid te geven om flexibel om te gaan met geld (bv. eindejaarsuitkering) en tijd (bv. vakantiedagen), maar deze blijven in het persoonlijk budget niet waardevast. Bovendien moet je met je werkgever onderhandelen over waar je je persoonlijk budget aan wilt besteden.
* Flexibele inzet personeel is een aanslag op balans tussen werk en privé.
We willen een stevige basis in de cao leggen voor een goede balans tussen werk en privé. Dat betekent dat we grenzen willen stellen aan het flexibel inzetten van personeel.

* 55+-regeling wordt afgeschaft zonder goede overgangsregeling. We willen een levensfasebestendig beleid bereiken voor alle medewerkers in de gehandicaptenzorg!
Wat kun jij doen?
Teken de online petitie voor 20 maart, zodat wij voor jou kunnen onderhandelen voor een betere cao. Stuur de link www.abvakabofnv.nl/petitie-ghz bovendien door naar je collega's, want hoe meer handtekeningen we hebben, hoe sterker we staan tegenover de werkgevers!
Ja, ik steun deze actie en wil dat het cao-akkoord wordt opengebroken!
04-03-2009, Gehandicaptenzorg | Meer over: gehandicaptenzorg |