Gemeente Delft

Persbericht Gemeente Delft: Delfts blauwe panden

Delfts blauwe panden

Delft verft meer panden blauw

Vanaf maandag 23 maart zullen alle panden aan de Van Leeuwenhoeksingel blauw worden geschilderd. Beeldend kunstenaars voorzien de panden van kunst. Hierdoor krijgt de entree van de stad en het stationsgebied een prettige kunstzinnige uitstraling. Het college van burgemeester en wethouders stelde deze week een extra subsidie beschikbaar.

Behalve de gemeente Delft dragen ook het Fonds 1818 en het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone (OBS) aan het project bij. Het plan om een aantal panden in te zetten als kunstobject komt van Lotti Hesper projectontwikkeling. Afgelopen maand werd de Van Leeuwenhoeksingel 58 als eerste geschilderd.

'Door de enthousiaste reacties van buurtbewoners en bezoekers hebben we besloten Werkplaats Spoorzone Delft te vragen ook de belendende percelen te schilderen,' zegt wethouder Anne Koning (o.a. Project Spoorzone).

Wethouder Lian Merkx (o.a. Cultuur) voegt daar aan toe:' Het project past bovendien uitstekend in het Cultuurjaar 2009, waarin we kunst toegankelijk en uitnodigend willen maken. Bovendien betrekken we er allerlei plaatselijke kunstenaars bij.'

De panden zullen worden geschilderd door De Kolk Schilders uit Rotterdam en een aantal vrijwilligers. De kunstwerken worden gemaakt door een aantal Delftse kunstenaars. Zij worden daarbij geholpen door cursisten van het Centrum voor de Kunsten, de VAK, en scholieren van het VMBO Grotius College.

De werkzaamheden gaan maandag 23 maart van start en zullen enkele weken in beslag nemen. Naar verwachting zullen de panden kort na de zomer worden gesloopt in verband met de aanleg van het project Spoorzone.

Noot voor de redactie: (