Rijkswaterstaat actief op Wereldwaterdag

In het kader van Wereldwaterdag, organiseert Rijkswaterstaat maandag 23 maar een groot aantal activiteiten om schoolkinderen kennis te laten maken met duurzaam waterbeheer en de zorg voor droge voeten. Het motto van de dag is Grenzeloos water, grenzeloze kansen.

De Verenigde Naties heeft Wereldwaterdag in 1992 in het leven geroepen om wereldwijd stil te staan bij het belang van goed waterbeheer en watermanagement. Rijkswaterstaat besteedt ruimschoots aandacht aan Wereldwaterdag. Daarbij is vooral veel aandacht voor de jeugd. Wat komt er allemaal kijken bij waterbeheer? Hoe zorgen we voor droge voeten en voldoende schoon water, nu en in de toekomst?

In Lelystad geeft Hoofdingenieur Directeur Luitzen Bijlsma woensdagmorgen 25 maart een gastles op basisschool Het Spectrum. Hij maakt daarbij gebruik van de 3D-reliëfkaart van Nederland en de Noordzee. Leerlingen kunnen met behulp van deze reliëfkaart zien hoe water door het landschap stroomt en wat de invloed is van een stijgend zeeniveau. Het lespakket is ontwikkeld door TNO en het WINN-Waterinnovatieprogramma van Rijkswaterstaat.

Ook in Rotterdam, Leeuwarden, Walcheren, 's-Hertogenbosch en Maastricht geven Rijkswaterstaatmedewerkers in het kader van Wereldwaterdag gastlessen over duurzaam waterbeheer. Rijkswaterstaat Noord-Holland nodigt basisscholen uit de omgeving op 23 maart uit voor een speciaal programma in museum De Cruquius in Cruquius (tussen Heemstede en Hoofddorp).

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed