Ingezonden persbericht

OM pakt Bredaas rookcafe aan

BREDA - De uitbater van Café Victoria aan de Oranjeboomstraat moet op 23 maart wegens het herhaaldelijk overtreden van het rookverbod voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde vandaag tegenover deze site dat het een Bredase horecazaak heeft gedagvaard.

Een woordvoerder van Bredase cafés die het verbod negeren bleek bevestigde dat het gaat om het café aan de Oranjeboomstraat. De Bredase kroeg is het tweede café in Nederland dat zich voor een rechtbank moet verantwoorden. Het Groningse café De Kachel kreeg eerder al een boete van 1200 euro opgelegd en bij een volgende overtreding moet de kroeg een maand sluiten. Het Groningse café tekende overigens hoger beroep aan.

Overtreding van het rookverbod geldt als een economisch delict.

In navolging van het OM in Groningen gaat Breda over tot vervolging van een horecaondernemer die het rookverbod overtreedt. "We hebben met veel interesse de zaak in Groningen gevolgd. Maar we weten nog niet wat de eis zal zijn. We zijn de feiten nog aan het bekijken", zegt een woordvoerder van het OM in Breda.

De eigenaar van Café Victoria was donderdag niet bereikbaar voor een reactie