Provincie Antwerpen

'Houden van ... Griffelrock' lokt massaal veel senioren naar het Antwerpse Sportpaleis

De provincie Antwerpen en vzw Nekka organiseren een extra matineevoorstelling op 23 april.

----------
Het seniorenfestival 'Houden van ... Griffelrock' is een schot in de roos. De bijna 12.000 tickets waren in een mum van tijd volledig uitverkocht, en meer dan 5.000 mensen stonden al op een wachtlijst. Daarom komt er nu een tweede concert: een matineevoorstelling, ook op donderdag 23 april, maar om 10.30 uur in de voormiddag. Mede door de steun van de provincie Antwerpen is de toegangsticket zeer democratisch nl. 5 euro. Hiervoor krijgen de bezoekers optredens van Vlaamse en Nederlandse topartiesten nl.: Vader Abraham, Liliane Saint-Pierre, Micha Marah, Nicole & Hugo, Peter Schaap, Jelle Cleymans, Luc Appermont en Bart Kaëll. "Houden van ... Griffelrock' brengt dit jaar een hommage aan Joe Harris. Het seniorenfestival heeft ook een primeur: via een speciaal geluidssysteem zullen personen met een hoorapparaat het concert perfect kunnen volgen.

'Griffelrock' en 'Houden Van', twee reeds bekende muziekfestivals voor senioren, hebben de krachten verenigd en organiseren vanaf dit jaar samen één festival: 'Houden van... Griffelrock' op donderdag 23 april in het Antwerpse Sportpaleis. Met succes, zo blijkt. De bijna 12.000 tickets waren in een mum van tijd volledig uitverkocht. Omdat de vraag blijft toenemen en intussen al meer dan 5.000 mensen op de wachtlijst staan, hebben de
organisatoren, de Provinciale Ouderenraad en Nekka vzw, nu beslist een tweede concert te organiseren: een matineevoorstelling, ook op donderdag 23 april, maar om 10.30 uur in de voormiddag.

Op het programma staan dezelfde topartiesten als in de namiddag: Vader Abraham, Liliane Saint-Pierre, Micha Marah, Nicole & Hugo, Peter Schaap, Jelle Cleymans, Luc Appermont en Bart Kaëll. Dankzij de steun van de Provincie Antwerpen blijft de toegangsprijs ook voor dit tweede concert zeer democratisch: slechts 5,00 euro. Wie er nog bij wil zijn, kan best zo snel mogelijk reserveren op het nummer 03/248.63.42. Ook tal van gemeentebesturen, OCMW's, seniorenraden en -verenigingen verkopen kaarten en leggen bussen in.

Primeur in Sportpaleis: speciaal geluidssysteem voor personen met een hoorapparaat

'Houden van... Griffelrock' zorgt meteen voor een primeur. Voor het eerst zal in het Sportpaleis een speciaal geluidssysteem gebruikt worden dat mensen met een hoorapparaat een perfect geluid geeft, waar ze ook zitten in de zaal. Extra toiletten, schuine hellingen aan de trappen,... in samenwerking met vzw Intro wordt alles in het
werk gesteld om minder mobiele mensen en mensen met een handicap het nodige comfort en een geslaagd concert te bieden. Ruim 200 vrijwilligers bestaande uit dokters en hulpverleners van Het Vlaamse Kruis en leerlingen thuis- en bejaardenzorg van het PI Sint-Godelieve (Antwerpen) en Sint-Norbertus (Duffel) helpen ons daarbij.

Marc Wellens, gedeputeerde voor welzijn, is alvast verheugd dat deze publiek-private samenwerking tussen de provincie en Nekka vzw, waartoe hij het initiatief nam, zijn vruchten afwerpt en nu reeds zijn meerwaarde bewijst: "We hadden gehoopt dat 1+1 op termijn 3 zou worden, maar dit onmidddellijk succes hadden we niet verwacht. We halen zonder problemen de kaap van 20.000 concertgangers. Dit kan het begin zijn van een mooie traditie."

Praktische info 'Houden van... Griffelrock'
datum:
donderdag 23 april 2009
uren:
10.30 uur en 14.30 uur (laatste is uitverkocht)
locatie:
Sportpaleis - Antwerpen
inkom:
toegangskaarten 5,00 euro / programmaboekje met liedteksten inbegrepen
reserveren:
tel. 03 248 63 42, www.houdenvan.be, info@houdenvan.be
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Marc Wellens, cd&v
tel. 03 240 52 32