Ingezonden persbericht

Carmen de Jonge Directeur Wissenraet Van Spaendonck

Tilburg, 23 maart 2009 - Carmen de Jonge is begonnen als Directeur bij Wissenraet Van Spaendonck. Zij volgt Marcel Gasseling op, die negen jaar aan het roer heeft gestaan. In haar nieuwe functie is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de strategiebepaling van Wissenraet Van Spaendonck.

Vanaf 2002 is De Jonge in dienst bij Wissenraet Van Spaendonck. Zij was eerder verantwoordelijk voor de afdeling Mens & Werk. Met een team aan adviseurs leverde zij het (project)management en secretariaat voor CAO partijen, O&O fondsen en diverse organisaties die actief zijn op HRM beleid, sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid. Daarnaast is zij sinds 2002 Directeur van Boaborea, de brancheorganisatie voor 150 private dienstverleners op het terrein van Werk, Loopbaan en Vitaliteit.

De Jonge combineert haar jarenlange ervaring met een gedegen inhoudelijke kennis van zorg en sociale zekerheid. Eén van haar doelen als directeur van Wissenraet Van Spaendonck is om de samenwerking tussen diverse brancheorganisaties te bevorderen. De Jonge: 'Ik wil de best practices van branches bij elkaar zien te brengen. Je zult zien dat van daaruit nieuwe ketens gaan ontstaan en innovatie van de grond komt. Kijk bijvoorbeeld naar zorg en welzijn: door samenwerking tussen geestelijke gezondheidszorg, woningcorporaties en de re-integratiesector worden jongeren die hun school niet hebben afgemaakt, begeleid naar een actief meedoen aan de maatschappij. Maar ook ervaringen van de installatiebranche en zorg geven mooie voorbeelden. Dat kan ook in andere sectoren van de grond komen.'

Wissenraet Van Spaendonck
Wissenraet Van Spaendonck, gevestigd in Tilburg, is toonaangevend op het gebied van management, samenwerking en secretariaatsvoering voor brancheorganisaties, werkgeversorganisaties en paritaire stichtingen. Daarnaast werkt Wissenraet Van Spaendonck voor verenigingen en stichtingen 'in eigen beheer'. De organisatie adviseert en ondersteunt - zowel permanent als projectmatig - organisaties en samenwerkingsverbanden in het bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid. Met een team van 35 verenigingsmanagers bedienen zij een breed klantenbestand in verschillende sectoren van het bedrijfsleven.

Noot voor de redactie,