Ingezonden persbericht

Drummer Tuur Moens wint Erasmus Jazz Prijs 2009

Drummer Tuur Moens is op zondag 22 maart jl. uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2009. Deze prijs is door de Stichting Vrienden van het Rotterdams Conservatorium geïnitieerd en wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste jazzstudent. Moens, een veelbelovende student van de Rotterdam Jazz Academy, van het Rotterdams Conservatorium, blonk uit als drijvende kracht in zijn trio, waarin ook medefinalist Erman Dirikcan (gitaar) speelde.

Tuur liet een zeer dynamisch, soms theatraal, optreden zien - een feest om naar te luisteren en naar te kijken - waarin hij een grote subtiliteit aan de dag legde en een reeks aan klankkleuren aan zijn drumstel wist te ontlokken.

Het niveau van de finalisten was wederom zeer hoog. Erman Dirikcan (die het eerste optreden verzorgde met hetzelfde trio als Tuur) en Miguel Rodrigues Mendez (piano) waren eervolle mededingers. De jury bestond dit jaar uit o.a. Michelle Kuypers (North Sea Jazz Festival), Hans de Lange (Doelen) en Frank van Berkel (Jazz International).

De prijs van ¤ 1000,- wordt beschikbaar gesteld door de Stiichting Vrienden van het Rotterdams Conservatorium. De finale van deze 14e editie van de Erasmus Jazz Prijs vond plaats in de Doelen.