Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen subsidieert creatieve werkplaats

Sittard-Geleen, 23 maart 2009 - Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stichtingen Promotie Popbeleid Sittard-Geleen en Stadslab Sittard-Geleen een subsidie verleend van in totaal 60.000 euro. Wethouder Berry van Rijswijk (Cultuur):'Door deze subsidie geven we een extra impuls aan onder andere het Stadslab in onze gemeente om meer werkruimten voor creatieve ondernemers te realiseren. Met het programma om de creatieve industrie zichtbaarder in onze gemeente aanwezig te laten zijn, zijn wij vorig jaar maart begonnen door het Stadslab officieel te openen'.

Met de start van het project 'De creatieve werkplaats' wordt enerzijds de samenwerking tussen de stichting voor creatieve projecten Het Stadslab en Promotie Popbeleid Sittard-Geleen vormgegeven. Anderzijds wordt ingezet op de samenwerking met creatieve ondernemers die zich in de gemeente willen vestigen of al gevestigd zijn. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen bovengenoemde organisaties en Triskell Media & Arts. Deze creatieve onderneming realiseert dit jaar een audiovisuele studio met een klein podium voor een breed publiek op de locatie KC 138 aan de Leyenbroekerweg. Vanuit deze locatie kunnen in de nabije toekomst mediaproducties worden verzorgd. Inmiddels wordt er al gewerkt aan een format voor cultuur-tv in Sittard-Geleen.

De subsidie aan de Stichting Promotie Popbeleid is bedoeld om tot een betere marketing van de popmuziek zowel lokaal als regionaal te komen. In Het Stadslab wordt geïnvesteerd in fysieke aanpassingen aan het podium, oefenruimtes voor muzikanten en additionele programmering van culturele activiteiten.

Met deze projecten als uitwerking van het beleid creatieve industrie is expliciet gekozen voor het versterken van het vestigingsklimaat van de creatieve (door)starters. De investeringen zijn mede mogelijk gemaakt met een subsidie van de Provincie Limburg.



Gemeente Sittard-Geleen