Debatcentrum Tumult

Persbericht

Radio Darfur: De rol van media in conflictgebieden.

Een druppel op een gloeiende plaat?

Radio Dabanga zendt sinds december 2008 uit in Darfur en in de vluchtelingenkampen in Tsjaad. Dat doet het radiostation in vijf verschillende lokale talen, zodat zoveel mogelijk Darfuri toegang hebben tot de onafhankelijke berichtgeving. Radio Darfur, een samenwerkingsverband van Soedanese en Nederlandse journalisten, maakt dit mogelijk en wil in Nederland het conflict onder de aandacht brengen door o.a. dit debat waarin de rol van de media centraal staat.

Hoe worden internationale media gemanipuleerd en misbruikt door verschillende partijen in het conflict? Welke invloed hebben media op conflicten? Experts vanuit diverse media- en vredesorganisaties zullen aan het woord komen om hun kennis en ervaring met het publiek te delen. Met oa. Daniel van Oudenaren, Amerikaans journalist werkzaam voor "Sudan Tribune" en Leon Willems, directeur Press Now en projectcoördinator Radio Darfur.

Datum: 23 maart. Tijd: 20.00-21.30 uur. Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht. Toegang: gratis. Voertaal: Engels. Voor meer informatie www.tumultdebat.nl/ www.radiodarfur.nl


---


Debatcentrum Tumult