Gemeente Nijkerk


Koninklijke Landmacht gaat oefenen voor Afghanistan

De Koninklijke Landmacht gaat van 23 maart tot en met 11 april 2009 een militaire oefening houden onder de naam Uruzgan Integration 13. De oefening vindt plaats in de vierhoek die begrensd wordt door de gemeenten Wezep-Nijmegen-Utrecht-Huizen.

De oefening van de Koninklijke Landmacht is een voorbereiding op de uitzending naar Afghanistan. Tijdens de oefening zullen voortdurend konvooien verplaatst worden over de openbare weg en onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee. De steden en dorpen worden hierbij zoveel mogelijk vermeden. Bij een aantal verplaatsingen worden helikopters ingezet. En enkele acties worden ondersteund met jachtvliegtuigen. Tijdens de oefening spelen de acties zich vooral af op militaire oefenterreinen en de overlast op openbare wegen worden tot een minimum beperkt. De Koninklijke Landmacht zal er alles aan doen om hinder en overlast te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jantine van der Hurk, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Nijkerk, telefoon (033) 247 2414 of via J.vanderHurk@nijkerk.eu.