Gemeente Leeuwarden

Werkgeversteams gemeente Leeuwarden en UWV Werkbedrijf samen op Werkplein Leeuwarden

Vanaf vandaag, maandag 23 maart, werken de vacatureteams van de gemeente Leeuwarden en het UWV Werkbedrijf integraal samen voor alle werkgevers onder de naam Werkgeversteam Werkplein Leeuwarden. Vanochtend werd gestart met een gezamenlijk ontbijt aan de Tesselschadestraat om de nauwe samenwerking te vieren. Daarna werden de nieuwe werkplekken opgezocht.

Werkgevers met vacatures, wervingsprocedures en Human Resource vragen kunnen voortaan terecht kunnen bij één team. Dit Werkgeversteam heeft de beschikking over veel instrumenten van zowel de gemeente als het UWV Werkbedrijf. Bijvoorbeeld proefplaatsing, loonkostensubsidie, testen, vergoeding opleidingskosten, jobcoaching, etc. Er is ook nauwe samenwerking met het Mobiliteitscentrum Fryslân. Op het Werkplein Leeuwarden wordt bemiddeld voor alle werkzoekenden (met WW, WWB of zonder uitkering).

Fysiek zit het team, dat momenteel bestaat uit 23 mensen, op het Werkplein Leeuwarden aan de Tesselschadestraat 33-35. Het management Werkplein Leeuwarden bestaat uit Sieds Rienks, sectormanager Sociale Zaken en Joke Hoftijzer, vestigingsmanager UWV Werkbedrijf. Gina Tromp is leidinggevende van het Werkgeversteam.

Het Werkgeversteam verheugt zich erg op de samenwerking, die ook vele extra kansen biedt voor werkzoekenden. Er wordt nog onderzocht hoe vertegenwoordigers van regionale opleidingscentra en andere partijen aan kunnen sluiten bij het Werkgeversteam.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, tel. (058) 233 40 02.