Ingezonden persbericht


Rémy Cointreau kiest voor wereldwijde netwerkoplossing van Reliance Globalcom

Reliance Globalcom rolt nieuw internationaal distributienetwerk uit voor

Rémy Cointreau; netwerk verbindt 45 locaties verdeeld over twaalf landen

Amsterdam, 23 maart 2009 - Reliance Globalcom ziet het als een belangrijke taak om zijn klanten te ondersteunen in hun strategische keuzes. Dus toen Rémy Cointreau als onderdeel van zijn strategie opnieuw controle wilde over zijn distributie, vroeg het bedrijf Reliance Globalcom zijn telecommunicatienetwerk te beoordelen.

Reliance Globalcom, een toonaangevende, wereldwijde leverancier van beheerde netwerken en application delivery-diensten voor multinationals, carriers en consumenten, heeft een driejarig contract getekend met de Rémy Cointreau Group. Deze nieuwe overeenkomst behelst de implementatie van een nieuw dedicated telefoonnetwerk door Reliance Globalcom ter ondersteuning van de nieuwe distributiestrategie van Rémy Cointreau. Rémy Cointreau is sinds 2004 klant van Reliance Globalcom.

Reliance Globalcom implementeert bij Rémy Cointreau volledig redundante netwerkdiensten met centraal bandbreedtebeheer om zo regio's in Europa, de Verenigde Staten en Azië te verbinden. Hiermee voldoet het netwerk aan de klanteisen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de implementatie van nieuwe ERP-applicaties, strenge authenticatiediensten voor gebruikers op afstand, webfiltering en antivirus, en VoIP-oplossingen op 45 locaties verdeeld over twaalf landen, waaronder Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, de Verenigde Staten, China, Japan en Vietnam.

Gilles Pougnet, CIO van Rémy Cointreau: "Reliance Globalcom was in staat onze internationale ontwikkeling te ondersteunen door een oplossing te bieden, die zowel slim als veilig is en tegelijkertijd onze kosten minimaliseert. Dit met het gemak van een single-point-of-contact, waar ter wereld we ook zijn."

"We zijn erg succesvol in het voldoen aan complexe netwerkeisen voor onze multinationalklanten. We breiden hun WAN's uit tot de meest afgelegen plekken ter wereld. De langdurige samenwerking met veel van onze klanten bewijst dat we in staat zijn aan klanteisen te voldoen. Dit doen we door dedicated, flexibele en kosteneffectieve oplossingen te leveren. Naast deze voordelen voldoen onze oplossingen aan de hoogste eisen voor wat betreft service levels, kwaliteit en beveiliging", zegt Eric Havette, General Manager Zuid-Europa bij Reliance Globalcom.

In de Reliance Globalcom Data Business Unit zijn de activiteiten van de bedrijven FLAG, Vanco en Yipes samengebracht in één volledig beheerde oplossing. Samen leveren zij nu het netwerkbereik, de flexibiliteit en het dienstenportfolio, die tegenwoordig essentieel zijn voor organisaties.

# # #

Over Rémy Cointreau Group

De Rémy Cointreau Group is in 1991ontstaan uit een fusie tussen Rémy Martin en de Franse producent van Cointreau. De kernactiviteiten van het bedrijf bestaan uit de productie van diverse soorten cognac, likeuren en champagne. Met een portfolio van dynamische, sterke merken, waaronder Cointreau, Passoa en Piper-Heidsieck, is Rémy Cointreau een gerenommeerde naam op vijf continenten.

Over Reliance Globalcom
Reliance Globalcom is een divisie van Reliance Communications Limited. De divisie leidt de wereldwijde telecomwerkzaamheden van de grootste geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Reliance Globalcom brengt synergie in de wereldwijde bedrijfsvoering van Reliance Communications. Hieronder vallen de divisies Enterprise Services, Capacity Sales, Managed Services en een uiterst succesvol portfolio van retailproducten en -diensten, waaronder Global Voice, Internet Solutions en Value-Added Services. Het bedrijf bedient meer dan 1.400 grote organisaties, tweehonderd carriers en twee miljoen retailklanten in 163 landen verdeeld over zes continenten. Reliance Globalcom is in het bezit van het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld, met een lengte van meer dan 65.000 kilometer. Dit systeem is naadloos geïntegreerd met de 175.000 kilometers aan particuliere glasvezelkabel van Reliance Communications. Tezamen biedt dit een stabiel platform voor het leveren van wereldwijde diensten. Het platform verbindt veertig belangrijke markten in India, het Midden-Oosten, Azië, Europa en de Verenigde Staten. Met de recente overname van eWave World, een pionier op het gebied van wereldwijde Wimax-netwerken, heeft Reliance Globalcom de mogelijkheid om 4G-diensten te introduceren in meer dan vijftig landen. Ook kocht het bedrijf onlangs Vanco Group. Nu kan het bedrijf beheerde diensten leveren in meer dan 230 landen wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.relianceglobalcom.com.

Over Reliance Communications

Reliance Communications Limited is opgericht door Shri Dhirubhai H Ambani (1932 - 2002) en is het moederbedrijf van de Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. Deze groep heeft momenteel een netto waarde van Rs. 63.000 crore (veertien miljard US Dollar), een omzet van Rs. twaalfduizend crore (drie miljard US Dollar), een netto winst van Rs. achtduizend crore (twee miljard US Dollar) en geen netto schuld. Reliance Communications is de voornaamste serviceprovider van volledig geïntegreerde telecomoplossingen in India. Het bedrijf heeft ongeveer 71 miljoen klanten, waaronder twee miljoen retailklanten buiten India, en behoort tot de top 10 van telecombedrijven wereldwijd, gerekend naar het aantal klanten per land. Reliance Communications heeft 2.100 Indiase bedrijven en multinationals, en ruim achthonderd wereldwijde, regionale en lokale carriers als zakelijke klant. Reliance Communications heeft een geavanceerd pan-Indiaas, geïntegreerd (draadloos en vast) en convergent (data, spraak en video) digitaal netwerk opgezet. Dit netwerk kan geavanceerde diensten ondersteunen voor uiteenlopende communicatiedoeleinden en heeft een dekking van ruim twintigduizend steden en 450.000 dorpen. Reliance Communications is eigenaar van en beheert de wereldwijd grootste IP-infrastructuur. Deze omvat meer dan 240.000 kilometer glasvezelkabel in India, de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Azië en het Pacifisch gebied.



Ingezonden persbericht