Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM International verwerft opdracht voor visserijhaven op Sri Lanka

Bunnik, 23 maart 2009 - BAM International bv (de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, die buiten Europa bouwprojecten realiseert) heeft opdracht verworven voor ontwerp, bouw en inrichting van een visserijhaven in Dikkowita, Sri Lanka, circa tien kilometer ten noorden van Colombo. Opdrachtgever is het ministerie van Visserij van Sri Lanka. Royal Haskoning treedt op namens de opdrachtgever als directievoerder. De contractsom bedraagt circa ¤ 44 miljoen. BAM start nog deze maand op locatie. De bouwwerkzaamheden zijn naar verwachting over twee jaar afgerond.

De haven biedt lokale vissers, die nu nog via het Hamilton-kanaal en de Negombo-lagune moeten varen, directe toegang tot zee. De haven en de overige voorzieningen vervangen gebrekkige afmeerfaciliteiten op diverse locaties.

Het havenbassin is ongeveer een kilometer breed en wordt gevormd door twee golfbrekers en een kademuur. De haven is geschikt voor de overslag van 125 ton vis per dag. Het havencomplex omvat een kantoorgebouw, een visafslag, een werkplaats voor het herstel van netten, een winkel voor scheepsbenodigdheden, bemanningsverblijven, voorzieningen voor brandstof en water en een scheepshelling.

Het project is gefinancierd met een ORET-subsidie van de Nederlandse overheid en een door Atradius verzekerde, door ORET ondersteunde zachte lening van HSBC. De totale steun uit het ORET-programma voor dit project bedraagt circa ¤ 17 miljoen.

De ontwikkelingsorganisatie PUM Netherlands Senior Experts adviseert Ceylon Fishery Harbours Corporation, die de nieuwe visserijhaven in Dikkowota zal exploiteren, over de institutionele capaciteitsontwikkeling van de haven.

Nadere informatie:
Pers: Drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21, ac.pronk@bamgroep.nl Analisten: Drs. P.R.E. Snippe, (030) 659 87 07, p.snippe@bamgroep.nl

AP/pr/09/0016

Koninklijke BAM Groep nv
Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik Telefoon (030) 659 89 88 / Fax (030) 659 81 50
Handelsregister 30058019. Statutair gevestigd te Bunnik