Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Inteon neemt Interpares Werving & Selectie over

Nuenen, 23 maart 2009 - Inteon heeft recent de wervings- en selectieactiviteiten van Interpares overgenomen. Inteon versterkt en verbreedt hiermee de dienstverlening op het gebied van het inrichten, beheersen en verbeteren van ondersteunende bedrijfsprocessen. De combinatie van advisering, interim- en projectmanagement en werving en selectie die Inteon nu biedt, verzekert zowel opdrachtgevers als kandidaten van een aanbod op maat. Op dit moment zet Inteon zijn facilitaire en logistieke expertise met name in binnen de 'not for profit'-sectoren onderwijs, zorg en overheid. De overname van de wervings- en selectieactiviteiten van Interpares geeft Inteon een goede basis om ook het marktaandeel in de zakelijke dienstverlening en andere profit-sectoren te verstevigen.

Goede mensen krijgen, houden en góed houden
Inteon is al in 2008 gestart met het opzetten en uitbouwen van wervings- en selectieactiviteiten. Na het afronden van advies- en interim-opdrachten kwamen opdrachtgevers steeds vaker met de vraag of Inteon hen wilde ondersteunen bij het opvullen van een opengevallen plaats of een nieuw ontstane functie. Een logische vervolgvraag, waarbij Inteon graag ondersteunt, omdat dit ook bijdraagt aan de borging van de door Inteon gestarte en uitgevoerde trajecten. Ger Lugger, mede-oprichter en partner bij Inteon: "De overname van de wervings- en selectieactiviteiten van Interpares versnelt het natuurlijke groeiproces van Inteon. Het goed invullen van met name managementvacatures in de facilitaire wereld is niet eenvoudig. Onze dienstverlening op dit gebied gaat verder dan het zorgen voor een goede match. Het gaat erom goede mensen te krijgen, goede mensen te houden en goede mensen goed te houden. De overname van de wervings- en selectieactiviteiten van Interpares betekent een forse en hoogwaardige uitbreiding van ons netwerk; zowel wat betreft opdrachtgevers als kandidaten."

Aanleiding
Inteon en Interpares werkten de afgelopen jaren al regelmatig samen. Daarbij werd duidelijk dat beide bedrijven werken vanuit dezelfde kwaliteiten: mensgericht en ondernemend, pragmatisch en persoonlijk, projectmatig en procesgericht. Lugger: "Het probleem van de opdrachtgever staat bij ons altijd centraal. En dat is in iedere organisatie altijd weer net even anders. Pas als de uitgangspunten helder zijn, ontwikkelen we een oplossing. Het gaat om het creëren van een unieke en best passende aanpak en niet om het maken van een match vanuit een toolbox. Met Interpares delen we dezelfde nieuwsgierigheid, het vermogen diep in een organisatie te kijken en pragmatisch te werken. Dit alles maakte de overname van Interpares door Inteon tot een logische stap".

Over Inteon
Inteon is specialist in het inrichten, beheersen en verbeteren van ondersteunende bedrijfsprocessen. Om zo direct bij te dragen aan een grotere effectiviteit en efficiency van het primaire proces. Een integrale en mensgerichte benadering staat daarbij centraal. Inteon biedt advisering, interim- en projectmanagement op het gebied van facilitair-, huisvesting-, logistiek- en inkoopmanagement. Inteon is gevestigd in Nuenen en heeft op dit moment 22 medewerkers in dienst. Meer informatie is te vinden op www.inteon.nl


---