Ingezonden persbericht


Persbericht

GeoPost realiseert ruim EUR 3 miljard omzet in 2008

Parijs, 23 maart 2009 - GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en specialist in de internationale zakelijke pakket- en expressmarkt, heeft in 2008 een omzet van EUR 3,292 miljard geboekt. Dit betekent een stijging van 7,1 procent ten opzichte van de omzet van het jaar daarvoor. De logistiek dienstverlener bezorgde 550 miljoen pakketten voor 300.000 klanten in 2008 en behoudt hiermee zijn positie als op een na grootste pakket- en expressdienstverlener in Europa.

In 2008 vergrootte GeoPost zijn aanwezigheid in Midden- en Oost-Europa. Zo werd de pakketvervoerder samen met het Turkse Yurtiçi Kargo de grootste aandeelhouder van het Roemeense transportbedrijf Pegasus en DPD Kazachstan. Door overname van alle aandelen van de DPD vestigingen in de Balkan van het Oostenrijkse logistieke bedrijf Lagermax en een meerderheidsbelang in DPD Oekraïne versterkte GeoPost zijn positie in voormalig Joegoslavië en Rusland.

GeoPost benadrukt zijn focus op duurzaam ondernemen door van alle bedrijfsonderdelen de CO2-uitstoot te berekenen. "Een groenere bedrijfsvoering is en blijft een belangrijk speerpunt voor DPD. Zowel onze klanten, partners als medewerkers hechten daar in toenemende mate waarde aan," aldus Michaël van Ooijen, CEO DPD Nederland.

Over GeoPost
GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van het eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3,3 miljard in 2008 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee een van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.

Perscontact:

Zeno Group
Renske Westerhof
Tel.: 020-30 10 989
renske.westerhof@zenogroup.com