LLiNK

Rotterdam, 23 maart 2009

-PERSBERICHT-

Kinkobra wint PlugYourBand actie op 3FM

Meer dan 120 bands helpen LLiNK in ruil voor airplay

De Gorinchemse rockband Kinkobra heeft afgelopen vrijdag de PlugYourBand actie op 3FM gewonnen. In het programma MoveYourAss van Rudy Mackay konden beginnende bands en artiesten airplay winnen door zoveel mogelijk stemmen te halen. Onder het motto "Jij helpt LLiNK en ik plug jou" kon er alleen op de bands gestemd worden door leden van omroep LLiNK.

Met 128 stemmen ging Kinkobra er met de hoofdprijs van door. De band mag binnenkort live komen spelen op 3FM en een dagje de studio induiken om een single op te nemen. De no-nonsense rockband, zoals Kinkobra zichzelf omschrijft, speelde de wedstrijd tactisch: pas op de allerlaatste dag werd er volop op hen gestemd en versloegen ze Harmony Glen. Deze folkgroep uit midden Nederland stond al wekenlang op kop.

Taktiek
"We werden compleet verrast door de bliksemactie van Kinkobra, zo in de laatste uren van de wedstrijd" zegt DJ Rudy Mackay. Zanger Paz legt uit: "Enkele dagen geleden hadden we een groot optreden in Amsterdam. Na het optreden zijn we als een gek leden gaan werven onder het publiek en zo hebben we onze stemmen binnen gehaald".

Gegarandeerde airplay
De PlugYourBand actie is nog niet helemaal afgelopen: elke band die vóór vrijdag 27 maart meer dan 15 stemmen haalt, krijgt gegarandeerd airplay in het LLiNK programma MoveYourAss op 1 april.

150.000 leden
LLiNK moet voor 1 april 150.000 leden om in het omroepbestel te kunnen blijven. Op dit moment moet de omroep er nog 3.600 werven, maar de datum van 1 april komt ook zeer snel dichterbij. Op de homepage van LLiNK is live de ledenteller te volgen.

MoveYourAss
MoveYourAss is elke vrijdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur te horen op 3FM, MoveYourAss is het eigenwijze radioprogramma van LLiNK met veel nieuwe muziek. Presentator Rudy Mackay doet in zijn programma met zijn gitaar wekelijks een muzikale ode aan de legendarische MoveYourAss boxershort, die de luisteraars kunnen winnen.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,