Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Roermond, 23 maart 2009

FINCQ: onafhankelijk financieel planbureau

Limburg is een onafhankelijk financieel planbureau rijker: FINCQ. Als een van de weinige bureaus in Nederland werkt Fincq volledig onafhankelijk van banken of verzekeraars. FINCQ is gevestigd in Roermond en wil de komende jaren met verschillende vestigingen de Limburgse markt gaan bedienen.

"FINCQ heeft met geen enkele bank of financiële instelling een relatie en werkt niet op provisiebasis," zegt Leon Kersten die met Ellen Extra het bedrijf heeft opgericht. "Daardoor kunnen we een onafhankelijk, eerlijk en transparant advies geven. Altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd van economische teruggang en financiële crisis. Net nu is de behoefte aan een gedegen advies groot." FINCQ (www.financielenachtrust.nl) is gespecialiseerd op het gebied van inkomens-, vermogens- en estate planning. Voor particulieren en ondernemers. "Wij zien het als onze taak als financieel planner om de gemaakte afspraken met verzekeraars, banken, accountant, boekhouder en andere partijen met elkaar te verbinden. Zo ontstaat een totaalbeeld waarmee weloverwogen en verantwoorde beslissingen genomen kunnen worden."

VOFP
Leon Kersten en Ellen Extra zijn beiden ingeschreven in het register van de Stichting Certificering FFP. Deze stichting met momenteel ongeveer 2800 leden staat garant voor kwaliteit, integriteit en deskundigheid van de aangesloten financiële planners. Daarnaast zijn Leon Kersten en Ellen Extra beiden lid van de Vereniging van Onafhankelijk Financieel Planners (VOFP, www.vofp.nl). Deze vereniging telt net geen veertig leden, omdat hierbij alleen volledig onafhankelijke planners zijn aangesloten.
"Wij verkopen geen producten, maar adviezen," zegt Leon Kersten. "Daar zijn er niet veel van. 98 procent van de financieel adviseurs werkt op provisiebasis. Die hebben dus belang bij het verkopen van een polis. Daarom zijn hun diensten zogenaamd gratis. Wij werken zo niet. Bij ons betaal je een eerlijke prijs voor een deskundig advies."

Bundelen
Ellen Extra werkte onder meer als financieel adviseur bij de ING Bank, de Rabobank en Van Lanschot Bankiers. In 2005 begon ze haar eigen adviesbureau. Leon Kersten werkte bij de Robeco Groep Rotterdam en de Rabobank. Ook hij vestigde zich in 2005 zelfstandig. "Door de krachten te bundelen, kunnen we groeien," zegt Ellen Extra. "We willen de komende jaren meer `FINCQ'ers' aan ons binden en zo de formule provinciedekkend maken. Er is een groeiende vraag naar onafhankelijk advies. Zowel van particulieren als ondernemers."

EINDE PERSBERICHT




FINCQ is gevestigd aan de Godsweerdersingel 23 in Roermond, 0475-338782. Meer informatie op www.financielenachtrust.nl Voor een toelichting kunt u contact opnemen met Ellen Extra of Leon Kersten, 0475-338782.






---- --