Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

WOMEN Inc. Talkshow:
Is meisjesbesnijdenis een onderwerp voor het feminisme 3.0?

Vanavond wijdt WOMEN Inc. haar maandelijkse Talkshow aan het onderwerp meisjesbesnijdenis. Ruim vijftien jaar na het officiële Nederlandse verbod op 'meisjesbesnijdenis' is de discussie opnieuw actueel vanwege de contracten die staatsecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport Jet Bussemaker wil invoeren om meisjesbesnijdenis uit Nederland te bannen. Critici vinden dat het 'Nederlandse probleem' schromelijk wordt overdreven. Onder leiding van presentatrice Anousha Nzume vertelt onder andere schrijfster Yasmine Allas waarom zij vindt dat staatsecretaris van 'overdrijft'.

Naast Yasmine Allas, zijn ook Kadisha Arib, Tweede Kamerlid (PvdA), activiste Agnes Verhulst, juriste Shamsa Said en Yvonne Heselmans, kinderrechtenspecialist Plan Nederland te gast om mee te praten en debatteren over meisjesbesnijdenis. De avond wordt opgeluisterd door een vertoning van de Gesluierde Monologen door Nazmiye Oral.

Wereldwijd worden miljoenen meisjes 'besneden'. Het stopt niet bij de landsgrenzen van Soedan, Ethiopië, Somalië of Egypte, en ook niet bij het continent Afrika. In Nederland komt het ook voor, ondanks het wettelijke verbod van 1993. WOMEN Inc. organiseert de avond met als uitgangspunt: Maak gebruik van vrouwenrechten en wil onderzoeken of er naast beleid ook nog andere vormen zijn om meisjesbesnijdenis een halt toe te roepen.

WOMEN Inc.: Vergroot je kansen!
WOMEN inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen o m optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.



Ingezonden persbericht