Ingezonden persbericht


Persinformatie · Persinformatie · Persinformatie

Zoetermeer, 23 maart 2009

Primeur: Hoe zuiniger de huishoudapparatuur, hoe meer kilometers met elektrische auto Energiezuinige Siemens-apparatuur in eerste energieplushuis van Nederland

Afgelopen zaterdag heeft minister Cramer (VROM) de eerste energiepluswoning van Nederland in Leusden geopend. Door een slimme combinatie van innovatieve technologieën levert het huis zelf energie. Siemens leverde de laatste hoogstandjes op het gebied van energiezuinige huishoudelijke apparatuur. De besparing die deze apparatuur oplevert wordt meteen goed ingezet: de eigenaar van de `energiepluswoning' gaat in een elektrische auto rijden die gebruik maakt van het overschot aan energie. En dus geldt: hoe minder energie er in huis wordt verbruikt, hoe meer kilometers er met de auto gereden kan worden.

Siemens leverde alle apparatuur voor in de keuken, zoals de nieuwste superzuinige koelkast, een combi-stoomoven, een bakoven met magnetron en een slimme afzuigkap. Ook de koel- en vriesapparatuur, wasautomaat, wasdroger en `groene' stofzuiger zijn van Siemens.

Minister Cramer krijgt uitleg over de energiezuinige keukenapparatuur van Siemens

De keuken werd geleverd door het innovatieve keukenmerk KVIK. Kvik levert Deens design tegen lage prijzen en is ook nog milieubewust. Door innovatieve productiemethoden en logistieke oplossingen is Kvik in staat het milieu minder te belasten dan de bedrijven die op een traditionele




manier keukens leveren. In de keuken is vanwege het energiezuinige karakter gekozen voor koken

op een inductiekookplaat. Het energieverbruik van een inductiekookplaat bij het opwarmen van twee liter water van 15 naar 90 °C is bijvoorbeeld maar liefst 24% lager dan dat van een keramische kookplaat. Verder is de kookplaat uitgerust met de braadSensor. Deze sensor zorgt ervoor dat er constant gebakken en gebraden wordt en controleert bij het braden voortdurend de temperatuur van het vet in de pan.
Dit is veel energiezuiniger dan zelf de power regelen: alleen het juiste braadprogramma hoeft maar ingesteld te worden en het apparaat waarschuwt met een geluidssignaal wanneer de bodem van de pan de juiste temperatuur heeft bereikt.

Ook de combi-stoomoven van Siemens, energieklasse A, ontbreekt niet. Een groot voordeel van de stoomoven is dat er meerdere gerechten tegelijkertijd klaargemaakt kunnen worden. De verschillende ingrediënten (bijv. aardappelen, groenten, vis) hoeven niet meer los van elkaar bereid te worden. En kan worden bespaard op energieverbruik van kookplaat en afzuigkap. En koken met de stoomoven is supergezond!

Een technologisch hoostandje is de afwasautomaat met een wereldprimeur: het bevat het nieuwe droogsysteem Zeolith®. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het mineraal zeoliet. Dit mineraal versnelt het droogproces door het grote vocht- absorptievermogen van de korrels, waarbij warmte vrijkomt. Dit bespaart tijd én energie. Het waterverbruik is verlaagd tot 10 liter, waardoor minder water verwarmd hoeft te worden.

De nieuwste label A droger van Siemens, die maar liefst 40% zuiniger is dan de label A-standaard, zorgt samen met de superzuinige wasautomaat voor de was. De droger werd door de Stichting Natuur & Milieu beoordeeld als één van de weinige echt zuinige drogers op de markt. En door de slimme zelfreinigende functie blijft dit apparaat gedurende de hele levensduur zuinig.

De vloeren blijven schoon met de Green Power stofzuiger van Siemens, de meest energiezuinige én krachtige stofzuiger met opvallend groen snoer. De stofzuiger is uitgerust met de nieuwste generatie Compressor Technology®, waarmee tot wel 50% energie wordt bespaard. Deze technologie is geënt op de vliegtuigindustrie: de ventilator functioneert als een




vliegtuigturbine. Dat Siemens verstand heeft van stofzuigen, bewijst het "Beste koop" predikaat van

de Consumentenbond voor het derde achtereenvolgende jaar.

Voor meer informatie over de energiepluswoning, zie: www.innoconstruct.nl Voor meer informatie over Siemens, zie www.siemens.nl/huishouden

Siemens is het innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat al meer dan 160 jaar voor de combinatie excellente engineering, creativiteit, perfectie en precisie. Deze waarden vormen de basis voor een ononderbroken stroom innovaties die het leven vergemakkelijken. Eén van de belangrijkste principes van Werner von Siemens, de oprichter van de onderneming, was immers "Vooruitgang dient de mens". Daarom streven onze ingenieurs er voortdurend naar om onze apparaten nog efficiënter te maken in het gebruik van schaarse bronnen als water en energie. Door deze constante innovaties behoren de Siemens- apparaten tot de meest efficiënte op de markt. Siemens is wellicht nog het bekendst vanwege haar inbouwapparatuur. Het merk biedt echter ook een compleet spectrum in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en kleinhuishoudelijke apparatuur. Siemens is de grootste leverancier van inbouwapparatuur in Europa.

Kvik maakt deel uit van het Zweedse concern Ballingslöv Int. AB. Ballingslöv is een van de grootste concerns op het gebied van keukens en badkamers in Scandinavië en Groot-Brittannië. De omzet van Kvik bedroeg in 2007 DKK 854 miljoen en het bedrijf zet haar keukens, badkamers en garderobes vooral af via franchise. Kvik heeft op het moment van schrijven 115 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland, Nederland, België en Spanje. Kvik verkoopt modieuze keukens tegen verrassend lage prijzen en is bekend bij de consument als een bedrijf dat te werk gaat volgens het credo "iedereen heeft recht op een gave keuken".



Ingezonden persbericht