Ingezonden persbericht


Persbericht

NU.nl eerste nieuwssite met applicaties voor Google-telefoon

Amsterdam, 23 maart 2009 - De applicatie van NU.nl voor de G1, de eerste telefoon die draait op het Google Android besturingssysteem, is per vandaag beschikbaar en gratis te downloaden in de Android Market. Hiermee is NU.nl de eerste nieuwssite die met een applicatie speciaal voor de Android-telefoon komt. Eerder ontwikkelde NU.nl een applicatie voor de iPhone welke met meer dan honderdduizend downloads de meest succesvolle nieuwsapplicatie is van Nederland.

Applicaties NU.nl en NUkaart.nl
De NU.nl nieuwsapplicatie biedt naast de nieuwsheadlines een TVgids, beursinformatie en voetbal live-standen. De NUkaart-applicatie toont de (buurt)nieuwsheadlines, foto's, discussies en weersinformatie uit de directe omgeving van de gebruiker op een kaart. Laurens Verhagen, hoofdredacteur NU.nl: 'NU.nl wil met haar content overal en altijd beschikbaar zijn. Voor de meeste mobiele toestellen werkt de mobiele website heel goed, maar de iPhone en de Google telefoons bieden extra mogelijkheden. NU.nl wil gebruik maken van deze extra mogelijkheden om de NU.nl gebruikers op deze telefoons een zo rijk mogelijke ervaring te geven. De grafische mogelijkheden van de Google telefoon zijn zo goed dat we besloten hebben om ook een NUkaart applicatie te ontwikkelen. Deze applicatie, ontwikkeld in samenwerking met Max.nl, won eerder dit jaar een prijs in de Android programmeerwedstrijd van T-Mobile.'

Usability
Bij de ontwikkeling van de Google Android applicatie van NU.nl en NUkaart.nl is veel aandacht besteed aan usability en een intuïtieve interface. Zo zijn er, naast bestaande features als het gepersonaliseerde menu uit de NU iPhone app, ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd: de mail-a-friend optie en de favorieten library waarmee je nieuwsitems gemakkelijk kunt toevoegen aan je favorieten en met één druk op de knop weer kunt oproepen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl