Films Videoland en Moviemax online op tv via Solocoo


ROERMOND, 20090323 -- Movie MAX moviestores en Videoland Nederland, beide onderdeel van Entertainment Retail Group, hebben een samenwerkingsverband gesloten met Solocoo om in zes filialen de Moviebox te gaan aanbieden. Aansluitend zal verdere uitrol plaatsvinden.

Door deze samenwerking kunnen klanten van MovieMax en Videoland alvast als eerste genieten van de vele voordelen en de uitgebreide mogelijkheden van de Moviebox:

Eenvoudig films huren en online kijken op TV
De Moviebox van Solocoo maakt een film huren eenvoudiger dan ooit. Met de Moviebox kunnen klanten hun favoriete films voortaan lekker thuis op TV vanuit hun luie stoel beleven. Het halen en terugbrengen van DVD's behoort daarmee tot het verleden.

Via de afstandbediening selecteert de klant eenvoudigweg een film uit de online collecties van MovieMax/Videoland. Het aanbod beslaat meer dan 1000 titels, verdeeld in diverse genres zoals actie, avontuur, drama, familie, filmhuis en erotiek.

Voordelig Digitaal TV kijken
Naast het huren van videofilms haalt de klant met de Moviebox - in combinatie met een Digitenne-abonnement - bovendien verreweg de goedkoopste manier om digitaal TV te kijken in huis.

Het Digitenne basispakket bevat 23 zenders, waaronder Nederland 1,2,3 RTL4,5,7,8, SBS6, Veronica en Net5. Daarnaast kan de klant nog kiezen voor het Eredivisie Live Pakket: elke week genieten van het beste voetbal uit de Eredivisie, live en exclusief voor abonnees van Digitenne.
Met de afstandsbediening kan tevens de elektronische programmagids (EPG) en een minigids worden opgeroepen. Deze verschaft de klant aanbevelingen over de programmering. Dankzij de ingebouwde zoekfunctie is het bovendien mogelijk om een bepaald programma of genre te zoeken.

Favoriete internetdiensten raadplegen en delen via TV
Via de internetstekker in de Moviebox én de geïntegreerde internetbrowser kan een klant via de Moviebox eenvoudig zijn favoriete internetdiensten raadplegen op zijn TV. Voor de persoonlijke TV-ervaring van de consument is dit een enorme verrijking. Daarbij valt te denken aan: het beluisteren van online radiostations, het bekijken van film- of muziekclips (onder andere YouTube en DailyMotion), het delen van foto's (via Picasa), het raadplegen van actuele nieuws- en weersdiensten en het uitwisselen van informatie en het doen van aanbevelingen met bevriende contacten op populaire sociale netwerken zoals Facebook en Hyves.

Over Entertainment Retail Group
Entertainment Retail Group is de grootste gespecialiseerde retailer op filmgebied. Movie MAX en Videoland Nederland hebben gezamenlijk 400 vestigingen en ruim 200 filmverhuurautomaten in de Benelux.

Over Solocoo
"Solocoo, search, watch, find and share" is een onderdeel van Stream Group te Herten. Stream Group heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het samenvoegen van TV en Internet op TV.