20% minder incidenten februari


BADHOEVEDORP, 20090323 -- Februari laat wederom een daling zien van het aantal incidenten (inbraak, sabotage en technische meldingen) ten opzichte van januari. Dit blijkt uit een data-analyse van beveiligingsorganisatie Securitas onder 40 000 bedrijven. Verder komt naar voren dat het aantal incidenten in februari is afgenomen met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De afgelopen zeven jaar is februari structureel de maand met het minste aantal incidenten. Juli is daarentegen de maand met het grootste aantal meldingen. Zo handelde Securitas in 2008 gemiddeld 14.250 alarmopvolgingen af per maand. In februari was dit aantal 11.689 en in juli 16.289. Ron van Berkum, branch manager van het dispatch centre van Securitas: `Januari heeft altijd last van de jaarwisseling. Zo wordt er de eerste dagen nog regelmatig vuurwerk afgestoken. In februari normaliseert het aantal meldingen zich. Bovendien is deze maand toch twee tot drie dagen korter.' De zomermaanden zorgen juist voor extra drukte op het dispatch centre . `In deze maanden zijn woningen overdag en 's avonds vaker leeg en bedrijfspanden in mindere mate bezet. Dit maakt hen aantrekkelijk doelwit voor criminelen. Bedrijven en particulieren moeten er ondanks de hitte op letten dat ramen en deuren goed worden afgesloten bij vertrek.' Adviseert Van Berkum.

Bedrijven minder vaak slachtoffer in 2009

De eerste twee maanden van 2009 laten cumulatief een daling zien van 4 procent ten opzichte van 2008. `In eerste instantie lijkt de daling van het aantal incidenten in februari misschien niet opvallend, maar tussen 2007 en 2008 was er in deze maanden nog een toename te zien van 25 procent. Het is een opmerkelijke trendbreuk,' aldus Van Berkum. Vanaf 2006 is er in deze maanden geen daling meer zichtbaar geweest. Securitas analyseert regelmatig de gegevens van het dispatch centre om meer inzicht te krijgen in het risicoprofiel van haar klanten en deze waar nodig bij te sturen.

Over Securitas
Het dispatch centre is het coördinatiecentrum van Securitas waar meldingen binnen komen vanuit diverse erkende Particuliere Alarm Centrales. Vanuit het centrum wordt de surveillancedienst aangestuurd en nauwkeurig in de gaten gehouden om zo snel mogelijk opvolging te geven aan de alarmmeldingen. De surveillancedienst heeft een landelijke dekking. Securitas is kennisleider op het gebied van beveiliging. Door het leveren van segmentspecifieke beveiligingsoplossingen realiseert Securitas groei en winstgevendheid in meer dan 30 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. In alle segmenten maken onze 250.000 medewerkers het verschil. Van logistiek, haven en openbaar vervoer tot banken, ziekenhuizen en industriële complexen. De website van Securitas is te vinden op www.securitas.nl.





Ingezonden persbericht