Nieuwe NVTB-voorzitter M.I. Platschorre


NIEUWEGEIN, 20090323 -- Per 1 maart 2009 volgt ing. M.I. Platschorre drs. G.H. van Egerschot op als voorzitter van het Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB). Platschorre was voorzitter van de Raad van Bestuur van ENCI, lid van het Comité de Direction van CBR in Brussel en daarna voorzitter van de Raad van Bestuur van TBI Holdings te Rotterdam.

Gedurende lange tijd is Platschorre inmiddels intensief verbonden aan het NVTB, als oprichter en als lid van de NVTB Raad van Advies. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om via het NVTB het grote belang van de bouwtoelevering in de bouwkolom beter tot zijn recht te laten komen. Hij wil het NVTB nadrukkelijk profileren als volwaardig gesprekspartner van alle bij de bouw betrokken partijen.

Het NVTB is opgericht in 1988 als koepelorganisatie van de Nederlandse bouwtoeleverende industrie en handel. Het NVTB behartigt de gemeenschappelijke belangen van de industrie en handel in bouwproducten en is intermediair tussen de bouwtoelevering en de overheid, de politiek en de gehele bouwkolom. De bouwmaterialenindustrie telt bijna 1.900 ondernemingen en vertegenwoordigt, een omzet van naar schatting ¤ 20 miljard.

NVTB-bureau





Ingezonden persbericht