RTL Group

Zinderende finaleavond bij RTL 5

Maandag 23 maart is het finaleavond bij RTL 5. Om 20.30 uur is te zien wie in het tiende seizoen Americas Next Top Model de felbegeerde titel in de wacht sleept. Aansluitend om 21.25 uur start het eerste deel van de finale van Project Catwalk. De echte ontknoping van deze design challenge is een week later te zien.

Het tiende seizoen van Americas Next Top Model ging van start met veertien deelneemsters die allemaal niets liever wilden dan model worden. In de loop van de serie vielen er steeds meer models to be af. Alleen Anya, Whitney en Fatima wisten tot de finale door te dringen.

In deze laatste aflevering spelen de drie overblijvers ieder de hoofdrol in een eigen commercial. Daarbij worden ze gesteund door Saliesha, de winnares van het negende seizoen Americas Next Top Model. Natuurlijk moeten de finalisten ook hun kunsten vertonen op de catwalk. Dat doen ze in een jurk van Versace, uitgezocht door Donatella Versace herself.

Americas Next Top Model wordt gepresenteerd door topmodel Tyra Banks, die de serie ook bedacht. De winnares wordt ingelijfd door het prestigieuze modellenbureau Elite, krijgt een supercontract bij het cosmeticamerk CoverGirl en is te zien in een modereportage van het blad Seventeen.
De finale van het vijfde seizoen Project Catwalk is verspreid over twee uitzendingen. In het eerste deel horen de overgebleven designers Leanne, Kenley, Korto en Jerrell welke opdracht hen de felbegeerde fame kan opleveren. Ze blijken twee maanden de tijd te hebben om een complete collectie te ontwerpen, die ze op de catwalk moeten showen. Pronkstuk van hun eigen lijn is een bruidsjurk. De winnaar krijgt onder meer honderdduizend dollar om een collectie uit te brengen.

Uitzending RTL 5: Americas Next Top Model: RTL 5 maandag 23 maart tussen 20.30 en 21.25 uur.

Uitzending RTL 5: Project Catwalk, finale deel 1: RTL 5 maandag 23 maart tussen 21.25 en 22.20 uur. Project Catwalk, finale deel 2: RTL 5 maandag 30 maart tussen 21.25 en 22.20 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.