Gemeente Valkenswaard

Jansen Taxi neemt leerlingenvervoer over

Woensdag 18 maart hebben burgemeester en wethouders besloten in zee te gaan met Jansen Taxi voor het verzorgen van leerlingenvervoer. Het gaat om het vervoer dat eerst door het bedrijf Botax werd verzorgd.

Vrijdag 13 maart jl. besloot het college om het contract met taxibedrijf Botax voor het leerlingenvervoer te beëindigen met ingang van 23 maart 2009. Een reeks van incidenten bij dit bedrijf heeft ertoe geleid dat het vertrouwen in Botax onherstelbaar beschadigd is.

Burgemeester en wethouders zijn verheugd te kunnen melden dat het leerlingenvervoer vanaf maandag 23 maart aanstaande verzorgd zal worden door Jansen Taxi, een gerenommeerd vervoersbedrijf uit Nuenen.

De nieuwe afspraken voor leerlingenvervoer gelden tot en met 31 juli 2010, dat is de looptijd van het huidige contract dat Valkenswaard had voor het leerlingenvervoer.

Ook de gemeenten Waalre en Veldhoven hebben besloten om met Jansen Taxi verder te gaan.

Overname personeel

Jansen Taxi zal het totale personeel (dus niet alleen voor het leerlingenvervoer) van Botax overnemen, met uitzondering van de directie. Ook de busjes en taxi's van Botax worden overgenomen. Alle auto's krijgen deze week nog een strenge keuring.

Jansen Taxi geeft aan dat dit betekent dat het leerlingenvervoer ook na 23 maart verzorgd wordt door dezelfde groep chauffeurs als nu. Zij rijden ook dezelfde ritten.

Kwaliteit en veiligheid

Zowel de gemeente als Jansen Taxi stellen kwaliteit en veiligheid van het leerlingenvervoer centraal. Daarom is Jansen Taxi al gestart met het aanvragen van nieuwe Verklaringen Omtrent Gedrag voor alle chauffeurs die in dienst waren bij Botax. De chauffeurs in kwestie, die hieraan volop meewerken, hebben straks dus allemaal een recente verklaring.

Het college is verheugd over de nieuwe samenwerking met Jansen Taxi en heeft er het volste vertrouwen in dat dit bedrijf zal zorgen voor een kwalitatief goed en veilig leerlingenvervoer. Deze veiligheid wil de gemeente samen met het taxibedrijf blijven waarborgen.

De gemeente laat vandaag een brief over het voorgaande bezorgen bij alle ouders/verzorgers van Valkenswaardse kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer. De betrokken schooldirecties krijgen een brief toegezonden.