Amsterdam RAI

Speciale stand van Innovam en VOC Vakopleiding Carrosseriebedrijf

BEROEPEN IN MOBILITEITSBRANCHE VOOR HET VOETLICHT OP AUTORAI 2009

Amsterdam, 23 maart 2009 - Innovam en VOC Vakopleiding Carrosseriebedrijf hebben AutoRAI 2009 (1-11 april) gekozen als podium om beroepen in de mobiliteitsbranche extra voor het voetlicht te brengen. De twee organisaties slaan de handen ineen om vooral jongeren te enthousiasmeren om voor een beroep als autotechnicus te kiezen. Ook kunnen de bezoekers zich op deze gecombineerde stand in hal 7 alvast informeren over AutovakRAI, de toonaangevende nationale vakbeurs voor de automotive branche, die wordt gehouden van 20 t/m 23 april 2009.

AutoRAI 2009 is traditiegetrouw een beurs waar veel jonge autoliefhebbers naartoe komen. De groep van 12- tot 18-jarigen is hierin sterk vertegenwoordigd. Zowel Innovam als VOC willen juist deze jongeren bereiken. Op de stand, waarop onder meer als opvallend object een schadeauto te zien is, willen beide partijen een reëel beeld geven van het vak autotechnicus. VOC en Innovam werken op AutoRAI 2009 samen omdat zij dezelfde boodschap uitdragen.

Carrièreperspectieven
De bezoekers kunnen op AutoRAI 2009 informatie inwinnen over de inhoud van het vak autotechnicus. Zij kunnen er te weten komen hoe het dagelijkse werk van een autotechnicus er uitziet, wat de carrièreperspectieven zijn en welke opleidingen er op dit gebied bestaan. Daarnaast is er informatie te vinden over welke beroepen er nog meer zijn in de mobiliteitsbranche. Voorbeelden zijn bedrijfsauto- en tweewielertechnicus. Ook de beurs AutovakRAI geeft medio april een duidelijk beeld van beroepsmogelijkheden in de mobiliteitsbranche.

Over Innovam en VOC
Innovam is het kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche. Innovam levert kennis aan werkgevers en werknemers in deze dynamische sector en richt zich op het vergroten van vakbekwaamheid binnen de branche. Medewerkers in de branche kunnen kennismaken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van techniek en management via trainingen, bijeenkomsten en evenementen. Daarnaast draagt Innovam vanuit haar wettelijke taak zorg voor de erkenning van leerbedrijven, de ondersteuning van leermeesters en (competentiegerichte) onderwijsvernieuwingen.

VOC adviseert bedrijven over opleidingsvraagstukken en verzorgt zowel opleidingen op maat als een breed pakket van technische-, management- en ondernemersopleidingen. Daarbij verzorgt VOC net als Innovam een aantal wettelijke taken, waaronder de erkenning van leerbedrijven en het onderhouden van het register waarin deze bedrijven zijn opgenomen.

Over AutoRAI 2009
AutoRAI 2009 kent een vernieuwde opzet: De auto's staan niet per merk op een stand, maar vergelijkbare auto's worden bij elkaar geëxposeerd. Dit concept biedt zowel exposanten als bezoekers belangrijke voordelen. Het nieuwe gebouw Elicium biedt onderdak aan GoMotor!, een aparte tentoonstelling voor motorfietsen en (motor-)scooters die voor bezoekers van AutoRAI vrij toegankelijk is. AutoRAI 2009 en GoMotor! worden georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. AutoRAI 2009 is geopend van 1 tot en met 11 april. Op 31 maart vindt de Exclusive Preview plaats, waarvoor kaarten uitsluitend via www.autorai.nl en www.carros.nl kunnen worden besteld.

Over AutovakRAI 2009
Tijdens AutovakRAI staat het Europacomplex van Amsterdam RAI van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009 van 11.00 tot 22.00 uur staat volledig in het teken van het beste en mooiste wat de automotive branche te bieden en te vragen heeft. In een innovatieve, dynamische en state-of-the-art omgeving kunnen standhouders en bezoekers in een prettige sfeer zaken doen. De nieuwe opzet van AutovakRAI zorgt ervoor dat deelnemers nog meer rendement uit hun deelname kunnen halen.

Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl en www.autovakrai.com.

Noot voor de redactie /