Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 23 maart 2009

---


Leiden-Zuid Geef zakkenrollers geen kans!
Dinsdag 24 maart 2009 omstreeks 10.30 uur wordt door de politie van Leiden-Zuid in samenwerking met project 'Leiden Buitengewoon Veilig' tassen uitgedeeld bij winkelcentrum De Luifelbaan Leiden Zuid-West. Met deze aktie hopen de politie en het project 'Leiden Buitengewoon Veilig' van de gemeente Leiden het aantal slachtoffers van zakkenrollen terug te dringen.

Op de tassen is de tekst gedrukt: 'Geef zakkenrollers geen kans'
Met deze tekst wordt nogmaals aandacht gevraagd van de bezoekers van het winkelcentrum om alert te zijn op zakkenrollers.

De politie adviseert extra opmerkzaam te zijn op zakkenrollen. Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Let met name op in drukke situaties waar mensen vlak tegen u aan komen staan. Wees bedacht op afleidingsmanoeuvres; want terwijl u door iemand wordt aangesproken, rolt een ander mogelijk uw portemonnee. Leg uw portemonnee niet boven in de tas, maar stop hem het liefst in een met een rits afgesloten vak in uw tas en sluit bovendien de tas ook altijd goed af.
Verlies de tas nooit uit het oog. Neem niet te veel cash geld mee en stop nooit een briefje met je pincode met de bijbehorende bankpas in je portemonnee. Draag een tas met sluiting bij voorkeur naar je lichaam toe.
Wordt u onverhoopt toch slachtoffer van een zakkenroller doet u dan altijd aangifte bij de politie en blokkeer direct uw bankpasjes. Sla eventueel het telefoonnummer van uw bank om de pasjes te blokkeren in uw mobiele telefoon op.

Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller en geef zakkenrollers geen kans.

Waddinxveen Politie zoekt eigenaren MP3 spelers
De politie is op zoek naar de eigenaar of eigenaren van twee MP3 spelers en een headset. Deze goederen werden zondag 22 maart door de politie in beslag genomen. Ze waren in het bezit van twee mannen uit Waddinxveen van 18 en 22 jaar die werden aangehouden voor auto-inbraak. Zondag 22 maart werd er rond 04.30 uur door de politie ingegrepen na een melding via 112. Een buurtbewoner zag de twee aan de Rigel en vertrouwde het niet. De politie arresteerde de eerste verdachte direct. De tweede verdachte werd later op de dag aangehouden. Er was daar in twee auto's ingebroken en ook bij een auto aan het Woubrechterf en aan de Centouri. Daarbij werd navigatieapparatuur en drank gestolen wat ook weer naar de gedupeerden terugkon. De MP3 spelers en headset zijn nog niet teruggebracht kunnen worden. De politie vraagt gedupeerden om te reageren.

Gouda Opgelet voor oplichters
De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als TNT medewerkers. Zij bellen aan, hebben een niet of onvoldoende gefrankeerd pakje bij zich en vragen daarom een bedrag voor verzending. Omdat ze geen geld mogen aannemen moet er gepind worden. Vervolgens worden de gegevens van een bankpas geskimd en wordt er met de gegevens geld opgenomen van de rekeningen van gedupeerden. De politie adviseert in voorkomende gevallen direct 112 te bellen, een goede beschrijving van de persoon en/of voertuig waarmee hij is op te nemen en niet in te gaan op zijn mooie praatjes.

De politie doet deze waarschuwing omdat een bewoonster van de Vlietpolderstraat vrijdag 20 maart door dit soort praktijken gedupeerd is. Rond 14.00 uur belde een man aan met een pakje en mobiel pinapparaat. De man die gekleed was in een wit jasje met op een borstzak de letters TNT liep direct met de vrouw de woning in. Er moest 0,98 eurocent per pin betaald worden. Het pinnen lukte niet naar zeggen van de man omdat hij het apparaat had laten vallen. Hij nam daarom het pakje weer mee en zou zaterdag terugkomen. Dit deed hij niet maar de vrouw ontdekte wel dat er die nacht geld van haar bankrekening was gepind.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt mensen te bellen als zij de man aan de deur hebben gehad. Er kan contact worden opgenomen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Krimpen a/d Lek Auto raakt te water
Een 44 jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is maandag 23 maart rond 10.00 uur aan de C.G. Roosweg met haar auto te water geraakt. Dit gebeurde na een stuurcorrectie nadat zij ontdekte dat zij na een blackout op de andere weghelft terecht was gekomen. De vrouw bleef ongedeerd. De politie heeft het rijbewijs van haar ingenomen.


----------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326