Universiteit van Tilburg

23 maart 2009

Rick Harwig volgt Jan Hommen op bij TiasNimbas

Chief Technology Officer Philips wordt nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

TiasNimbas Business School trekt Chief Technology Officer Philips dr. Rick Harwig aan om de Raad van Commissarissen te leiden. Drs. Jan Hommen legt zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen per 18 maart 2009 neer vanwege zijn nieuwe functie als bestuursvoorzitter van ING. De benoeming van Harwig is een logische keuze. Philips leverde al meerdere malen mensen voor belangrijke posities binnen TiasNimbas. Harwig was eerder betrokken bij de oprichting van de nieuwe Master of Business Innovation, de opleiding voor ondernemende technostarters.

Jan Hommen, vertrekkend voorzitter van de Raad van Commissarissen van TiasNimbas: "De business school heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. De omzet is gegroeid van ¤ 2,5 miljoen in 1996 naar ongeveer ¤ 23 miljoen in 2008. Het aantal kenniscentra, type opleidingen en maatwerkopleidingen is aanzienlijk toegenomen, waardoor TiasNimbas zich internationaal steeds sterker heeft weten te onderscheiden. De jaren als voorzitter van de RvC heb ik dan ook als uitdagend en bijzonder positief ervaren. Met de komst van de zeer kundige Harwig en de recente uitbreiding van het management team verwacht ik dat de business school deze juiste koers zal blijven varen. De achtergrond van Harwig bij innovaties en incubators zal ook bijdragen aan de 'businesswise' houding die een opleidingsinstituut als TiasNimbas hoort te hebben." Harwig: "Innovatief denken en handelen maakt bedrijven minder 'vatbaar' voor marktfluctuaties. TiasNimbas is zich hier terdege van bewust en zet zich in om bedrijven en personen die bij de business school komen hier ook van te doordringen. Ik ben verheugd dat ik hierin een rol mag spelen."

Dr. Rick Harwig
Rick Harwig promoveerde in 1977 en trad in 1978 in dienst bij Philips Research. In 1984 leidde hij de ontwikkeling van geavanceerde Integrated Circuits in het kader van een gezamenlijk programma van Research en Semiconductors. In 1991 werd hij directeur van Advanced Systems Laboratories binnen Consumer Electronics. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van digitale mediatoepassingen. In 1997 keerde hij terug naar Philips Research als hoofd van Access and Interaction Systems. Van augustus 2000 tot februari 2007 was hij voorzitter van het management van Philips Research op de High Tech Campus in Eindhoven. Van 1 januari 2004 tot 1 februari 2007 was hij Chief Executive Officer van Philips Research. Sinds april 2006 is hij Chief Technology Officer van Royal Philips Electronics en lid van de groepsraad. Binnen Philips is hij verantwoordelijk voor Technology Management, Research, Applied Technologies, Incubators, Intellectual Property & Standards (IP&S), Molecular Diagnostics, en de Philips Innovation Campus in Bangalore (India).

Over TiasNimbas Business School
TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters (MA/MSc) en Executive Master programma's als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties. Het motto van de business school, 'Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. www.tiasnimbas.edu