Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 23 maart 2009

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Politie zoekt getuigen schietpartij

Hengelo

De recherche onderzoekt de schietpartij van vrijdag j.l. en wil graag met getuigen in contact komen die foto's en video-opnamen hebben gemaakt.

Op vrijdagmorgen werden twee 19-jarige mannen uit Almelo aangehouden omdat zij verdacht werden betrokken te zijn bij de schietpartij. Tevens werd diezelfde morgen om 3.45 uur een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden aan de Burgemeester Jansenplein te Hengelo. Hij werd aangehouden omdat hij verdacht werd van mishandeling van een 34-jarige man uit Hengelo. Deze mishandeling vond plaats in een horecagelegenheid. De politie heeft het vermoeden dat deze aangehouden man ook betrokken is bij de mogelijke aanleiding van het schietincident. Daarom werd hij, evenals de beide 19-jarige mannen, vandaag voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Het rechercheteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie is op zoek naar getuigen die nog niet met het rechercheteam hebben gesproken. Tevens wil ze graag beeldmateriaal, foto's en video-opnamen, bekijken die door aanwezige personen gemaakt zijn. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau in Hengelo of bellen met 0900-4488.

(09-031733)

Vandalen laten spoor van vernielingen achter, politie zoekt getuigen

Den Ham

Zondagmorgen 22 maart omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een ingegooide ruit van een woning aan de Vroomshoopseweg in Den Ham. Omstreeks 08.30 uur werd een ruit van een woning aan de Grotestraat in Den Ham ingegooid. De politie trof een heel spoor van vernielingen aan vanaf de Smitstraat tot aan de Vroomshoopseweg. Enkele autospiegels moesten het ontgelden. Decoraties bij woningen werden vernield, reclameborden waren omgegooid en was er met stenen gegooid naar enkele woningen.

De politie is opzoek naar deze vandalen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Twenterand 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-032660)

Politie sluit 'affaire Haaksbergen'

De politie Twente heeft een schikking getroffen met een van haar medewerkers, die betrokken was in wat bekend staat als de 'affaire 'Haaksbergen'. De medewerker, Jos Olde Daalhuis werd in 2004 verdacht van meineed als getuige in een civiele procedure. Dat leidde tot een strafrechtelijk onderzoek door de Rijksrecherche en een intern disciplinair onderzoek. In 2005 sprak de rechter hem vrij en ook het intern onderzoek naar vermeend plichtsverzuim leidde niet tot een disciplinaire maatregel door de korpsbeheerder. Daarmee is hij van alle blaam gezuiverd. Jos Olde Daalhuis is werkzaam bij de politie Twente, waar hij ondertussen bevorderd is tot brigadier.

De schikking bestaat uit een financiële regeling en de afspraak bekendheid te geven aan de schikking. Korpsleiding en medewerker hebben daarbij het vertrouwen in elkaar uitgesproken. Met de schikking, die in goed overleg tot stand is gekomen, willen beide partijen een rechtszitting voorkomen en het dossier sluiten.