Vopak NV

oninklijke Vopak N.V.
K
esterlaan 10
W

3016 CK Rotterdam

Persbericht

Vopak: Voordracht tot benoeming van
de heer ir. R.G.M. Zwitserloot als lid van de
Raad van Commissarissen

Rotterdam, 23 maart 2009

P
Vopak maakt de voordracht bekend van dhr. ir. R.G.M. Zwitserloot als lid van de Raad van Commissarissen per 1 oktober 2009. De heer Zwitserloot wordt voorgedragen op grond van zijn E uitgebreide kennis van en senior management ervaring in de olie-, chemie- en gassectoren, en de daaraan verbonden terminalactiviteiten. Zijn kennis- en ervaringsprofiel completeert dat van R de huidige leden van de Raad van Commissarissen. De voordracht van de heer Zwitserloot vindt plaats in het kader van het besluit de Raad van Commissarissen uit te breiden. Ter opvolging van de per 17 maart 2009 wegens gezondheidsredenen teruggetreden commissaris de heer R.M.F. S van Loon zal op een later moment een separate voordracht volgen.

Deze voordracht tot benoeming als lid van de Raad van Commissarissen zal op de agenda staan van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal worden gehouden op 23 april 2009 in het World Trade Centre te Rotterdam. De agenda en aandeelhouderscirculaire van deze vergadering is vanaf 24 maart 2009 beschikbaar op de website van Vopak.

De heer Zwitserloot is momenteel Voorzitter van de Raad van Bestuur van Wintershall Holding AG, Kassel Duitsland.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminals. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 27 miljoen kubieke meter in 32 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.