Ingezonden persbericht


NIEUWS
Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, 23 maart 2009

Azlan maakt stappen in virtualisatie markt

VMware wordt vanaf heden gedistribueerd door Azlan (part of the Tech Data Group). Om dit optimaal te kunnen doen is er binnen Azlan een dedicated team van VMware gecertificeerde mensen dat zich alleen bezighoud met virtualisatie. Azlan richt zich voornamelijk op het ondersteunen van nieuwe partners. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om de huidige networking en security partners verder te ontwikkelen.

Voorheen werd VMware gedistribueerd door de Software divisie van Tech Data. De belangrijkste redenen voor de verhuizing naar Azlan zijn;
- Cisco's intentie om in de datacenter markt te stappen
- De projectmatige aanpak en de uitgebreide server, storage & networking kennis van Azlan

"Wij zien ontzettend veel potentie in VMware. De toevoeging van VMware, als leverancier van virtualisatie software, binnen Azlan is dan ook van strategisch belang", aldus Paul Arts, Business Development Manager Azlan.

Vanaf april worden er maandelijks VMware trainingen georganiseerd door Azlan om resellers te begeleiden. Deze trainingen variëren van VMware beginner sessies tot diepgaande sales en technische trainingen.

Om resellers te stimuleren om zich verder te ontwikkelen is er tevens een reseller incentive. Door zich te certificeren d.m.v. het volgen van de trainingen, kunnen resellers zich kwalificeren voor een Azlan race-dag op Zandvoort. Voor meer informatie zie www.azlan.nl.

Over VMware

VMware (NYSE: VMW) is de wereldwijde leider op het gebied van virtualisatieoplossingen van de desktop tot het datacenter. Klanten van alle omvang doen een beroep op de producten van VMware om hun kapitaal- en operationele kosten te reduceren, hun bedrijfscontinuïteit te garanderen, de beveiliging te verbeteren en het milieu te ontzien. Met een omzet van 1,9 miljard dollar in 2008, meer dan 130.000 klanten bijna 22.000 partners is VMware een van de snelst groeiende beursgenoteerde softwarebedrijven. Het hoofdkantoor van VMware is gevestigd in Palo Alto, Californië. De meerderheid van de aandelen van VMware zijn in handen van EMC Corporation (NYSE: EMC). Raadpleeg voor meer informatie www.vmware.com.

Over Tech Data
Tech Data Nederland B.V. is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (105e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2008, voor 23,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl



Ingezonden persbericht