KNHS


Eerste KNHS seizoensrit Enjoy the Ride groot succes 23 maart 2009
Eerste Enjoy the ride seizoensrit

ERMELO Afgelopen zondag werd op Stal Mansour in Arnhem de eerste Enjoy the ride seizoensrit gereden. Met meer dan 30 enthousiaste deelnemers was de pilot een groot succes. Het nieuwe buitenrijconcept van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie bestaat uit een routegids met de mooiste ruiter- en menroutes van Nederland en diverse georganiseerde buitenritten.

De deelnemers waren erg enthousiast over dit nieuwe buitenrij-evenement. Ruiters met en zonder eigen paard konden zich opgeven voor een goed georganiseerde buitenrit in Nationaal Park de Hoge Veluwe. De route was opgedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden: een één sterren rit van 15 kilometer, een twee sterren rit van 23 kilometer en een drie sterren rit die met behulp van een GPS apparaat moest worden gereden. Diverse professionals, zoals een dierenarts en een endurance ruiter, waren van de partij om de deelnemers van advies te voorzien.

Met het concept Enjoy the ride wil de KNHS het buitenrijden promoten. Want wat is er leuker dan samen met een paard de prachtige Nederlandse natuur te ontdekken? Alleen met een paard kun je tot op een meter afstand een hert benaderen of op de meest onbegaanbare plaatsen komen. Enjoy the ride is een bron van inspiratie en hét ideale vertrekpunt voor ontdekkingstochten te paard door Nederland.

Eén van de enthousiaste deelnemers was Paul Huijts, directeur generaal van het ministerie van VWS. Ik rijd twee keer per week bij manege De Balij in Zoetermeer. De lessen zijn ondersteunend voor mijn doel met paardrijden, namelijk buiten rijden. Paardrijden is een mooie sport en te paard kom je op plaatsen waar je lopend of met de auto niet komt. Daarom heb ik ook genoten van de prachtige rit vandaag. Een goed initiatief van de KNHS om het buitenrijden voor meer ruiters toegankelijker te maken. Het is goed dat je ook zonder eigen paard kunt deelnemen.

Ook Clémence Ross, KNHS bestuurslid Recreatiesport, was van de partij. De KNHS wil met dit initiatief het buitenrijden promoten. De enthousiaste reacties tijdens het testevenement geven aan dat Enjoy the Ride daar absoluut een bijdrage aan kan leveren. Beginnende ruiters en menners kunnen zo kennismaken met het buiten rijden en ervaren buitenrijders kunnen nieuwe gebieden verkennen.

De Enjoy the ride seizoensritten worden dit jaar nog drie keer georganiseerd door de KNHS. Meer informatie is te vinden op www.enjoytheride.nl .