Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 23 maart 2009

D66 wil openbaar debat over Meerstad

Met grote verbazing las D66 de uitspraken van bouwers en bestuurders over Meerstad. Terwijl de raadscommissie onlangs vertrouwelijk is geïnformeerd over de voortgang bij Meerstad en de effecten van de huidige economische crisis daarop, kwamen uitspraken van directeur Bureau Meerstad Jan Kleine en directeur Hanzevast Simon Tichelaar in de pers terecht. D66 pleit voor openbaarheid en transparantie en stelt schriftelijke vragen aan het College van B&W.

In de gemeenteraad zijn er terecht zorgen over de invloed van de economische crisis op de huizenmarkt en de vertraging die dit voor Meerstad oplevert. 'Alleen een openbaar debat wordt niet gevoerd. In vertrouwelijkheid wordt de raad geïnformeerd, maar met vertrouwelijke informatie kunnen wij ons werk niet doen', aldus D66-fractievoorzitter Elco van der Wilt.

Nu deze zelfde vertrouwelijke informatie wel in de pers is gekomen, vindt D66 het hoog tijd om een openbaar debat te voeren over de doelstellingen van Meerstad. D66 wil weten of er wordt getornd aan het kwaliteitsniveau, aantallen te bouwen huizen of grootte van het meer. D66 is bovendien van mening dat de in beslotenheid gewisselde informatie ook gewoon in het openbaar gewisseld had kunnen worden, en vraagt het college deze informatie in het openbaar te bespreken met de gemeenteraad.

î ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî º

Noot voor redactie (